E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAbdullah Gül neden İngiltere'ye gitti---

Abdullah Gül neden İngiltere'ye gitti

Abdullah Gül neden İngiltere'ye gitti
01 Ocak 2018 - 08:52 borsagundem.com

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İngiltere'ye neden gittiğini öz kalem müdürü aracılığıyla açıkladı.

KHK eleştirisinin ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan ile karşı karşıya gelmesiyle gündeme gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, özel kalem müdürü aracılığıyla İngiltere'ye neden gittiğini açıkladı.

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı önceki günkü yazısı üzerine, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün özel kalem müdürünün, kendisini aradığını belirtti.

Önceki günkü yazısında Gül'ün çok sık İngiltere'ye gittiğinden yakınan bir AKP'liye yer veren Altaylı'ya, özel kalem müdürü, Gül'ün 2017 yılında yalnızca iki kez İngiltere'ye gittiğini aktardığını ifade etti.

Ayırca Gül'ün İngiltere'ye birtakım konferanslar için gittiğini de açıklayan özel kalem müdürü, "Eski Cumhurbaşkanı’mız, 'Fatih Bey’e söyleyin, AK Partili arkadaşına bunu iletsin' derken, Altaylı ise, “Abdullah Bey’e söyleyin, onun da arkadaşıdır” ifadelerini kullandı.

2017'DE İKİ KEZ İNGİLTERE'YE GİTMİŞ

Altaylı'nın yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

"Son KHK’daki düzenlemelerden biriyle ilgili yaptığı açıklama AK Parti’yi oldukça rahatsız eden eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün özel kalem müdürü aradı dünkü yazım üzerine.

Yazımda bir AK Partilinin, Gül’ün çok sık İngiltere’ye gitmesinden duyduğu rahatsızlığı iletmiş ve Gül’ün çıkışını buna bağlamanın anlamsızlığından söz etmiştim.

Abdullah Bey, selamlarıyla birlikte bir de mesaj iletti. Eski Cumhurbaşkanı Gül, 2017 yılında sadece iki kez İngiltere’ye gitmiş.

Bunlardan ilki 20-22 Şubat tarihleri arasında eski İngiltere Başbakanı Tony Blair’in kurduğu 'Din ve Politika Vakfı'nın düzenlediği bir panele katılmak için.

Gül burada 'Küresel İstikrarda Türkiye’nin Rolü' başlıklı bir konuşma yapmış ve büyük bölümü 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olan sorulara yanıt vererek, Türkiye’nin tezlerini ve FETÖ’nün bu darbe girişimindeki rolünü anlatmış. Aynı panelde eski İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw da konuşmacıymış.

Gül’ün bu yılki 2. İngiltere ziyareti ise 13-15 Eylül tarihleri arasında olmuş.

Bu ziyaretin nedeni ise Gül’ün de mütevelli heyetinde yer aldığı Oxford İslam Çalışmaları Merkezi’nin mütevelli heyet toplantısına katılmakmış.

Gül, yıllık mütevelli toplantılarına katılmaya özen gösteriyormuş. Eski Cumhurbaşkanı’mız, 'Fatih Bey’e söyleyin, AK Partili arkadaşına bunu iletsin' demiş.

Gül’ün mesajına güldüm. 'Abdullah Bey’e söyleyin, onun da arkadaşıdır' dedim."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Ergül 01 Ocak 2018 10:47

    Beyfendi bir insan, kimseye küfür ve hakaret etmez. Aldatılmaz, ihanet etmez, ağzından köpük çıkmaz, tebessüm eder, güler, saygı duyar, muhalefet dahil herkesi kucaklar. Lakin, bizim insanımız deve dikenini çok sever..

  • HEPİMİZ BİLİYORUZ01 Ocak 2018 10:46

    Çok yazık fetöyle bu kadar savaş yapılırken, aslında hepsi hikayemi. Gerçek fötöcüler nerede.

  • Sdk 01 Ocak 2018 10:12

    Rte nin yeni başarısı refah partili birini kemalistlere cumhurbaşkanı olarak kabul ettirmek

  • Başkan01 Ocak 2018 09:37

    Adam bir önceki Cumhurbaşkanı, birileri gibi tek bildiği dil Arapça değil, İngilizce de biliyor. İngiltere'ye de gider Avustralya'ya da. Milleti neden bu kadar gerdi anlamadım. Bu adam cbaskani iken ulke çok iyiydi.

  • D demirkan 01 Ocak 2018 13:03

    ABDULLAH GÜL YUMUŞAK MÜTAVAZİ BİR İNSAN.FAKAT O DÖNEMLER DE FETO BUNU FIRSAT BİLİP.TÜKİYEYİ AHTABOT GİBİ SARMIŞ.DEVLETİ YÖNETENLER DUYGUSAL OLMAZ GİRAZDA DİŞİNİ GÖSTERECEK. YOK SA BÖYLE VATANI SOYARLAR.

  • Hasan aydın01 Ocak 2018 10:52

    Politika olmadığı halde devlet adamı gibi ingilterelere giderse ve kesin orada sadece mütevelli heyeti toplantısına katılmıyordur, hacı sen ne ayaksın, kimlerle çalışıyorsun diye sorarız zaten önceki vukuatları da hala hatrımızdayken