E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'nin YPG kararına Türkiye'den çok sert yanıt---

ABD'nin YPG kararına Türkiye'den çok sert yanıt

ABD'nin YPG kararına Türkiye'den çok sert yanıt
14 Ocak 2018 - 18:51 borsagundem.com

ABD'nin YPG ordusu açıklamasına Türkiye'den ilk açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklamasında, "Teröre karşı her türlü müdahale hakkımız mahfuzdur" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yaptığı açıklamada, "Amerika Birleşik Devletleri, 'Daeş ile mücadele' gerekçesiyle PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD-YPG'ye verdiği desteği sona erdireceği yerde bu terör örgütünü meşrulaştırmaya ve bölgede kalıcı hale getirmeye yönelik endişe verici adımlar atmaktadır. Türkiye, ulusal çıkarları doğrultusunda güvenliğini sağlamak için gerekli tedbirleri almaya devam edecektir. Bu çerçevede meşru hedef olan terör örgütlerine karşı yeri, zamanı ve şekli Türkiye tarafından belirlenmek üzere her tür müdahale hakkı mahfuzdur."  ifadelerine yer verdi.

ABD'den şok YPG ordusu kararı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mustafa Üstünel15 Ocak 2018 09:15

    Maalesef suriyede ırakda kürtler dış mihraklar tarafından taşeron olarak , maşa olarak kullanılıyorlar.Vadedilen bölgelerde bir kürt devleti kurulması.Fakat dış mihraklar orada ne Kürt , ne Arap devleti kurulmasına izin verir,nede bir karış toprak verirler.Amaçları zaten suriyeyi haritadan silmek , israilin bölgede yayılmasını sağlamak.Bölgedeki petrolü ele geçirmek aynen afrikadaki elmas madenleri gibi.

  • Ertuğrul 14 Ocak 2018 23:15

    Nedir bu sadece Kürtler karşıtlığı üzerinden politika üretmek. Kürt siyaseti ile birlikte olunması her zanan daha faydalı sonuçlar verirdi oysa...

  • mali14 Ocak 2018 20:20

    Türkiye güneyinde bir terör koridoruna asla izin veremez. Gerekirse ABD ye rağmen terör unsurları temizlenmeli. Geciken kararın bedeli daha ağır olur.

  • wers14 Ocak 2018 20:14

    diplomasiye dikkat etmek lazım birden kendimizi iran gibi dünyadan dışlanmış olarak görebiliriz meydanlarda çözülmez bence hükümete güvenmekten başka çaremiz yok istikrarsızlık bizim en büyük düşmanımız olur

  • erol g 14 Ocak 2018 20:03

    deaş'a karşı kurulan Koalisyon ülkelerinde abd,fransa,ingiltere,Almanya,japonya,suudi Arabistan,bahreyn,belçika,avusturya,ürdün gibi batı ve arap ülkeleri var deaş'ın etkisi kalmasa da bu ülkeler havadan bombalar yağdıran suriye merkezi hükümetine karşı işbirliğine devam ediyorlar ÇOK DİKKATLİ POLİTİKA YÜRÜTMEMİZ LAZIM BİR ANDA BATILI/ARAP ÜLKELERİ KENDİMİZE KÜSTÜRMEYELİM UNUTMAYALIM Kİ HALA ABD/ALMAN UÇAK/HELİKOPTER/TANK 'LARI ENVANTERİMİZDE MİLLİ UÇA/TANK'IMIZIN ÜRETİMİNE HALA BAŞLAMIŞ DEĞİLİZ

  • Stratejist14 Ocak 2018 19:54

    İncirlik ve Kürecik açık durduğu sürece esip gürlemek pek inandırıcı olmuyor.

  • xxx14 Ocak 2018 23:11

    cok dogru bir tespit

  • Your mother husband14 Ocak 2018 19:53

    Bir gece ansızın oturup karpuz kesebiliriz

  • bir yorum14 Ocak 2018 19:23

    Türkiyenin rıza zarrab olayına da sert bir yanıt vermesi gerekir.Çünkü bu dava Türkiyeye yaklaşık 53 milyar dolar a patlayabilir.Çünkü bu para cıa nin fetöye harcadığı paranın tutarıymış.Ve bu parayı bir şekilde Amerika Türkiyeden çıkarmaya çalışacaktır.Türkiyede yaklaşık 9 bankaya ve büyük türk şirketlerine para cezası vermek için zarrab davasının yönünü buna göre tazminat davasına çevireceklerdir.

  • D demirkan 14 Ocak 2018 22:42

    TÜRKİYE BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KARARLARINA İHLÂL ETMEDİ.ULUSLAR ARASI MAHKEMELERE BAŞ VURMA HAKKI VAR.

  • KILIÇ14 Ocak 2018 19:20

    GEBERTMEKTEN BAŞKA ÇARE YOK ABD BOZUNTUSU BOYUNUN ÖLÇÜSÜNÜ ALMALI SENİN NE İŞİN VAR TÜRKİYE SINIRINDA HAYİN.