E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'nin Türkiye'ye büyük borcu var---

ABD'nin Türkiye'ye büyük borcu var

ABD'nin Türkiye'ye büyük borcu var
21 Aralık 2016 - 08:10 borsagundem.com

ABD’nin borcu milli gelirini aştı, ABD’de kişi başına düşen borç 61 bin doları geçti

ABD Hazine Bakanlığı verilerine göre, Aralık 2016'da ülkede kişi başına düşen borç 61 bin dolardan fazla bir miktara denk geliyor. Ülkenin özel sektör dahil toplam borcu yaklaşık 66,6 trilyon dolar olarak hesaplanıyor.

14 TRİLYON DOLAR VATANDAŞINA BORÇLU

ABD'de borcun en büyük kesimini 14 trilyon dolarla kendi vatandaşına, eyalet yönetimlerine, bankalara, sigorta şirketlerine, yatırım fonlarına, emeklilik fonlarına ve merkez bankası FED'e olan borçlar oluşturuyor.

Borcun geri kalan kısmı yani 6 trilyon doları elinde ABD tahvil bonosu tutan yabancı ülkelere olan borçlar oluşturuyor.

İLK 3 SIRADA

Dünyanın üç büyük ekonomisinden biri olan Japonya, Ekim 2016'da 1 trilyon 132 milyar dolarlık ABD hazine bono ve tahvili ile bu alanda ilk sırada yer alıyor.

İkinci sırada söz konusu tahvillerin yaklaşık yüzde 20'sini elinde bulunduran Çin geliyor. Çin'in elinde bulunan tahvillerin maddi karşılığı 1 trilyon 116 milyar doları buluyor.

ABD TÜRKİYE'YE 58 MİLYAR DOLAR BORÇLU

Türkiye'nin rezervlerinde 58,3 milyar dolar değerinde ABD tahvil ve bonosu var. Türkiye ABD'nin borçlu olduğu ülkeler listesinde 23'üncü sırada bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali21 Aralık 2016 09:28

    Bu başlığı atmak için çok düşündünüzmü:)...Yada aynı mantıkla bizim kimlere ne kadar buyuk borçlarımız var bliyormusunuz