E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD'nin tehditi piyasaları dalgalandırıyor---

ABD'nin tehditi piyasaları dalgalandırıyor

ABD'nin tehditi piyasaları dalgalandırıyor
27 Temmuz 2018 - 09:23 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da 93 bin puanın altına inilmedikçe pozisyonların korunmasına devam edilebilir

Kanlı Ayın Ettiğine Bak

TCMB kararı günü hariç son 6 gündür yükselen trendde hareket eden Borsa İstanbul’da dün öğleden sonra ABD Başkan Yardımcısı Pence tarafından atılan ''Brunson'un serbest kalmaması durumunda Türkiye'ye yaptırım uygulanacağı'' tweetinden sonra piyasada sert satışlar izlendi. Haberle birlikte 93.500 seviyesine kadar gerileyen endeks, günü yüzde 0.58 düşüşle 94,817 seviyesinden kapattı. (Gün içi yükseğinden yaklaşık 2000 puan aşağıda) Seans biter bitmez bu kez ABD başkanı rahip için Türkiye’yi tehdit etti. Böylece 2 günde Başkan, Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Türkiye’yi rahip için tehdit etmiş oldu. Konuyla ilgili ilk adım ABD Senato Dış İlişkileri Komitesi tarafından atıldı. Komite, Türkiye’nin uluslararası kuruluşlardan kredi almasını kısıtlayacak tasarıyı dün akşam kabul etti.

20 yıldır Türkiye'de yaşayan ABD'li rahip Andrew Craig Brunson hakkında 35 yıl hapis istenirken 18 Temmuz’daki duruşmada 12 Ekim duruşmasına kadar tutuklu olmasına karar verilmişti. Ancak 25 Temmuz’da adli kontrolle 'ev hapsi' kararı verilmiş ve tahliye edilmişti. Eve çıkınca ABD Başkanı ile görüşmüş ve hemen ABD yetkililerinin tehditleri başlamış. Türkiye’de adli tatil süreci başladığından hukuki süreçte sıkıntı olabilir. Bu da borsayı gerebilir.

Bugün saat 22.20’de Kova burcunda bir Tam Ay Tutulması gerçekleşiyor. 1 saat 43 dakika sürecek bu tutulma 21. yüzyılın en uzun tutulması olarak tarihe geçecek. Kuzey Amerika hariç her yerden izlenebilecek olan tutulmanın bize etkisini Hande Kazanova şöyle yorumlamış: Toplumsal olarak özgürleşme, liberalleşme isteğimizi artırabilir. Hava gurubu tutulmaları yüksek rüzgarlar, yıkıcı fırtınalar, yabancı ülke ilişkilerinde ve ittifaklarla anlaşmalarda bazı sıkıntıları ortaya çıkarabilir. Vereceğimiz duygusal tepkilerde adaleti, toplumu düşünmeden atılacak adımlar karmamızda ve gelecek adımlarımızda büyük boşlukları ve gedikleri ortaya çıkarabilir. (Trump’ın İkizler, Tayyip Erdoğan’ın Balık burcu olduğunu ekleyelim. )

Yurtdışı piyasalarda tarafında dün Avrupa Merkez Bankası faiz oranlarında değişikliğe gitmedi. ABD tarafında ise Facebook'un bilançosu kötü gelince satışlar anormal boyuta ulaştı ve günü % 19 düşüşle kapattı. Bugün ise TSİ 15:30’da açıklanacak ABD milli gelir büyümesi takip edilecek önemli veriler arasında.

STRATEJI

93,000 altı olmadıkça longda kalınması önerilebilir. Dikkatli olmakta fayda var. Bir rahibin serbest kalması ile yine yukarı patlama gelebilir.

Modelimiz (09:15 itibariyle) VIOP X30YVADE ve BIST 100’ün yatay bir şekilde güne başlamasını öngörüyor.

Alnus Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • REİS28 Temmuz 2018 11:42

    trump fıtranının gereğini yaparken onun karşısına vakurla işini iyi yapan eğitimini iyi almış kul hakkına harama dokunmamış bir insan olarak çıkmak gerek kuru gürültü ile anacak tehditlerin 3 gün ertelersin.

  • yazık ABD ye27 Temmuz 2018 10:31

    ABD nin başındaki haydut dünya barışı ve iklimi, doğası için en büyük tehdit. ABD halkı bir an önce bu pislikten kurtulmalı.