E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'nin Suriye’deki devriye üssüne roketli saldırı ---

ABD'nin Suriye’deki devriye üssüne roketli saldırı

ABD'nin Suriye’deki devriye üssüne roketli saldırı
26 Kasım 2022 - 18:05 borsagundem.com

CENTCOM'dan yapılan açıklamada Suriye'nin Haseke kentinde bulunan devriye üssüne iki roketli saldırı düzenlendiği bildirildi. Düzenlenen saldırıda yaralanan olmadığı ifade edildi

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye’nin kuzeyindeki devriye üssüne iki roketli saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Açıklamada Haseke kentine bağlı Şeddadi bölgesindeki devriye üssüne iki roketle saldırı düzenlenerek, “koalisyon güçlerinin hedef alındığı” bildirildi.

25 Kasım günü yapılan açıklamada cuma gecesi geç saatte düzenlenen saldırı sonucu yaralanan olmadığı aktarıldı.

Açıklamada, Türkiye’nin “terör örgütü” olarak tanımladığı ve PKK’nın yan kolu olarak gördüğü YPG’nin ana unsurlarını oluşturan Suriye Demokratik Güçlerinin bölgeye yaptığı keşifte, patlamamış bir üçüncü roket da daha tespit edildiği aktarıldı.

CENTCOM Sözcüsü Albay Joe Buccino, “Bu tür saldırılar koalisyon güçlerini ve sivil halkın güvenliğini tehlikeye atıyor ve Suriye ile bölgenin güçlüklerle kazanılmış istikrar ve güvenliğine zara eriyor.” dedi.


CENTCOM daha önce yaptığı açıklamada da, İstanbul’da patlayan bomba sonucu Türkiye’nin Suriye’de düzenlediği operasyonları eleştirmişti.

İsrail’den Suriye’ye hava saldırısı: 2 ölü, 3 yaralı

MİT'ten Suriye'de nokta operasyon

ABD'nin Suriye'deki üssüne füze saldırısı

Suriye'nin kuzeyinde 6 terörist etkisiz hale getirildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türk.27 Kasım 2022 20:23

    Şu Amerika yi vuracak füze olsa mmis gibi olurdu.

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA26 Kasım 2022 22:39

    NEDEN DAHA ÖNCE ROREKTLİ SALDIRI OLMUYOR DA ŞİMDİ OLMAKTADIR.BUNLAR ALİ CENGİZ OYUNLARI ABD HEP BUNU YAPIYOR .YOK SURİYE DE DEAŞ VARMIŞ YOK ŞU VARMIŞ YOK BU VARMIŞ.DEAŞ VE PKK İKİSİDE AYNI VE ABD NİN KURMUŞ OLDUĞU TERÖR ÖRĞÜTLERİ OLDUĞU SÖYLENMEKTEDİR.

  • Milliyetçi Vatandaş 29 Kasım 2022 03:29

    % 100 destekliyorum görüşünüzü . Tüm Türkiye görsün bu oyunu. Kim dost kim dusman biline

  • ALİ KODUŞ26 Kasım 2022 19:54

    ABD kendisi yapıp bakın deaş bize şunu yaptı bunu yaptı sizler de suriye ye girmeyin diye ayak oyunları yine başladı.o yüzden hükümet acilen suriye operesyonlarını başlatmalı yokta abd nin düzenbazlıkları bitmez.

  • Milliyetçi vatandaş 29 Kasım 2022 03:29

    %100 katılıyorum. Alkışlarla