E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'nin son teknoloji uçakları tehlike altında---

ABD'nin son teknoloji uçakları tehlike altında

ABD'nin son teknoloji uçakları tehlike altında
22 Mayıs 2022 - 08:54 borsagundem.com

Çin'in geliştirdiği hassas güdümlü hipersonik füzesinin ABD yapımı F-22 savaş uçaklarını hareket halindeyken vurabileceği iddia edildi.

Eurasiantimes'ın haberine göre, Çin hareket halindeki bir arabayı ses hızının beş katı hızla vurabilen ısı güdümlü hipersonik füze geliştirdiğini bildirdi.

Çin'de füze ve roketler üzerine çalışmalar yürüten Yang Xiaogang liderliğindeki araştırma ekibi, yüksek hızlarda hareketli bir hedefi tespit eden hipersonik füzelerle ilgili temel zorluğun üstesinden gelmede “önemli ilerleme” kaydettiğini iddia etti.

Söz konusu iddialar doğru ise Çin, düşman addettiği bir ülkedeki istediği hedefi mutlak bir hassasiyetle yok edebilecek.

İddiaların doğru olması ihtimali ABD'de gerginlik yarattı.

Çin'den büyük iddia: ABD'nin son teknoloji uçakları tehlike altında!

İddialar gerçekse Çin'in ABD Hava Kuvvetleri'ne ait gizli bir F-22 uçağını hipersonik bir füze ile isabetli bir şekilde vurma kabiliyetine sahip olduğu ortaya çıkıyor.

Çin'in bu iddiasına ABD'nin 2035 yılında ulaşabileceği de açıklandı.

Eurasiantimes'ın haberinde ayrıca, "F-22 gibi hayalet avcılar, kaplama malzemeleri uçuş sırasında kolayca ısındığı için kolaylıkla hipersonik füzelerin hedefi haline gelebilir." denildi.

Çin'in yerli yolcu uçağı ilk teslimat için hazır

Japonya Çin uçak gemisinin faaliyetlerinden kaygılı

Sırbistan Çin'den uçaksavar satın aldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR23 Mayıs 2022 08:56

    YESİNLER birbirlerini inşallah. Önümüzdeki sene İNSANSIZ savaş uçağımız ve İŞBİTİRİCİ füzelerimiz geliyor. İnsanlık artık TÜRK'ÜN SAVUNMASINI konuşacak, emperyalistlerden UZAKLAŞACAK.

  • DOĞRU23 Mayıs 2022 08:53

    f-35  amerikanın son uçak projesi artık günümüzde ınsansız hava araçlarına önem veriliyor...

  • azılı solcu22 Mayıs 2022 18:56

    muttefik ve sratejik ortagımız amerikaya derhal yardım etmeli,selçuk bayraktar beyin ekibindeki 100 muhendisimizi amerikanın emrine vermeliyiz ki amerikayı bu lanet olası durumdan kurtarsınlar.

  • Devlet22 Mayıs 2022 13:18

    Rusya, ABD'nin parcalanmasiyla ortaya çıkacak olan Afroamerika federasyonu ulkesinin kurulmasina yonelik calismazsa kendi yikilacak, cember daraliyor.