E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'nin Rusya'ya yeni yaptırımlarında hedef bankalar---

ABD'nin Rusya'ya yeni yaptırımlarında hedef bankalar

ABD'nin Rusya'ya yeni yaptırımlarında hedef bankalar
05 Nisan 2019 - 08:11 borsagundem.com

ABD kongresine sunulan yeni bir yasa tasarısı Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale ettiği gerekçesiyle bu ülkeye yeni yaptırımların uygulanmasını öngörüyor

ABD'de "Seçimlere müdahale" iddialarına dayanan yeni yaptırım tasarısı paketi, Rusya'nın en büyük bankalarını hedef aldı.

TASS ajansının geçtiği habere göre, tasarı yasalaşıp onaylandığı takdirde, Rusya'nın ABD seçimlerine müdahalesi kanıtlanırsa Sberbank, VTB, Vneşekonombank, Rosselhozbank ve Gazprombank'ın ülke dışındaki varlıklarının dondurulmasını öngörüyor.

Pakette bu bankalarda hesap açılmasının yasaklanması ya da zorlaştırılması gibi nispeten daha yumuşak yaptırım teklifleri de var.

Tasarıda yer alan yaptırım teklifleri arasında Rusya enerji piyasasına yatırım yapan yabancılara ait varlıkların dondurulması ve ABD seçimlerine müdahale ettiğinden şüphelenilen yabancı politikacıların ve oligarkların ABD'ye girişinin yasaklanması da var.

Son olarak paket Rusya savunma sanayi ve istihbarat sektörü ile ilişkili tüm varlıkların dondurulması teklifini içeriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)