E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'nin Irak'tan çekileceği haberlerine ilişkin Esper'den yeni açıklama---

ABD'nin Irak'tan çekileceği haberlerine ilişkin Esper'den yeni açıklama

ABD'nin Irak'tan çekileceği haberlerine ilişkin Esper'den yeni açıklama
07 Ocak 2020 - 22:04 borsagundem.com

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Irak'tan çekileceklerine dair çıkan haberlere yanıt verdi.

ABD’nin Irak’taki askeri varlığını sona erdireceğine yönelik iddialara yanıt veren Esper, Irak’ta IŞİD ile savaşmak için bir süre daha bulunmaları gerektiğini belirtti.

Esper İranlı General Süleymani’ye yapılan suikast sonrası savaş çıkabileceği ihtimali için ise “Biz bir savaşı başlatmayı düşünmüyoruz ancak var olan savaşı durdurmak için hazırlıklıyız” dedi.

NE OLMUŞTU?

ABD’nin Irak’taki askeri gücünün çekilmek üzere hazırlık yaptığı ABD’li bir askerin Iraklı makamlara yazdığı mektup sonrasında ortaya çıkmıştı.

Mektubun kazara yayılmasından sonra ABD’li yetkililer mektubun varlığını kabul etmiş ancak içeriği konusunda bir yanlış anlaşılma yaşandığını belirtmişti.

Savunma Bakanı Esper konu hakkında, “Irak’tan çekilme planımız yok” demişti.

Irak: ABD ordusundan Irak'tan çekileceklerine dair bir mektup aldık

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sard6807 Ocak 2020 23:12

    işidi kuran  ve yöneticilerinie sterlin vee usd ödeyen abd biraz daha muslüman öldürmemiz için ırak da durmamız gerekiyor demiş  kısacaa petrol bizim diyor ben ırak hükümeti olsam ülkeye rusya ve çin i davet ederdim biraz da onlar yesin 

  • xyz07 Ocak 2020 23:07

    adam zaten işidi hallediyodu ne poh yemeye adamı infaz ettiniz o zaman.ne pohtan çelişkilerle dolu bi coğrafya ORTADOĞU'nun ortasına...