E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD’nin finansçıları kara kara düşünüyor---

ABD’nin finansçıları kara kara düşünüyor

ABD’nin finansçıları kara kara düşünüyor
09 Ocak 2020 - 18:23 borsagundem.com

Neredeyse her şirketin CFO’su ekonominin yavaşlayacağı ve borsaların aşırı değerlendiği görüşünde…

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Perşembe günü The Deloitte’de yayınlanan araştırmaya göre büyük ABD şirketlerindeki finanstan sorumlu yöneticiler 2020'ye temkinli bir notla girerken, neredeyse tamamı aşırı değerlenmiş bir borsa fonunda ekonomik bir yavaşlama bekliyor.

Araştırmada yöneticilerin %82’si 2020’de şirketlerinde savunma kararları alacaklarını ve harcamaları kısacaklarını belirtti.

KRİZ İKİ KITAYA DA SIÇRAYABİLİR

Yavaşlamanın ABD dışında Avrupa ve Çin’de de görülmesi muhtemel. Araştırmada katılımcıların % 69'u Kuzey Amerika'daki koşulları iyi görse de, bu sayı Avrupa'da % 7,  Çin'de ise % 18. Çin – ABD arasındaki ticaret savaşları ve tüketici odaklı ekonomiye geçişleri Çin’in büyümesi ciddi ölçüde yavaşlattı.

Uzmanlar “Kuzey Amerika şirketlerin yatırımlarını artırmaya devam ettiğinin ancak dikkatli olunması gerekiyor” yorumunu yaptı.

Katılımcıların % 97'si 2020'nin başında bir yavaşlamanın başladığını veya bir süre sonra başlayacağı kanaatinde.

GOLDMAN SACHS İYİMSER DÜŞÜNÜYOR

Bunlardan farklı olarak ünlü yatırım bankası Goldman Sachs geçtiğimiz günlerde yaptığı bir  açıklamada ABD ekonomisinin güçlü olduğunu ve resesyon riskinin bulunmadığını belirtti.

Deloitte araştırma şirketi genel olarak ABD, Kanada ve Meksika'dan, çoğu 3 milyar dolardan fazla yıllık gelire sahip şirketleri araştırıyor.

Endişeler içinde ABD ile Çin arasındaki ticaret gerginlikleri, siyasi çalkantılar ve tüketici talebinin yavaşlaması var. Önümüzdeki günlerde Çin ile ABD arasında ticaret anlaşmasının birinci aşamasının imzalanması iki ülke içinde hayati önem taşımakta.

Yöneticilerin % 65’i ABD seçimlerin sonucunun ekonomik performansın sonuca önemli ölçüde bağlı olacağını ancak çok azının henüz siyasi manzaraya dayalı iş düzenlemeleri yaptığını söylüyor.

CFO’LAR BORSALARDAN DA ENDİŞELİ

Wall Street'in art arda yeni zirveler görmesine rağmen katılımcıların % 77'si hisse senetlerinin aşırı değer biçilmiş olduğunu belirtti. Sadece % 4’ü değerinin altında değer biçilmiş olarak gördü. CFO’lar, ABD Merkez Bankası FED konusunda ‘düşük faiz beklentisinde’ olmalarına rağmen borsadaki rallinin duracağı görüşündeler. 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yaşar09 Ocak 2020 22:55

    borsaların rekor kırıyor diye ekonomi düzgün olacak diye kanun yok...borsalar gelecege alır diyorlar amerika ekonomisini gelecegi iç açıcı degil ki neyi satın alıyorlar ...yabançılar bizde terk ettigi gibi dünyada parası çok olanlar borsalardan çekiliyor bir düşüş başlarsa şelale olmaz inşallah ...