E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'nin finans merkezi yine karanlıkta kalabilir---

ABD'nin finans merkezi yine karanlıkta kalabilir

ABD'nin finans merkezi yine karanlıkta kalabilir
16 Temmuz 2019 - 06:46 borsagundem.com

ABD finans sektörünün kalbi New York geçtiğimiz Cumartesi gecesi karanlığa büründü. Yetkililer, elektrik arızasının aşırı sıcaklardan kaynaklandığını belirterek yeni bir sıcak dalgasıyla kentin tekrar karanlığa gömülebileceğini söyledi

New York’un kalbi Manhattan’da geçen Cumartesi gecesi altı ayrı şebekede meydana gelen arıza nedeniyle yaşanan elektrik kesintilerinin yeniden yaşanabileceği açıklandı. Yetkililer, olası yeni bir sıcak hava dalgası yaşanması durumunda kentin bazı bölümlerinin karanlıkta kalabileceğini kaydetti.

“Sıcak hava dalgası kesintilere yol açabilir”

New York kentinin elektrik sağlayıcısı Con Edison, yeniden elektrik kesintilerinin meydana gelebileceğini açıkladı. Con Edison sözcüsü Mike Clendenin, PIX11 televizyonunda katıldığı bir programda, New York’un yeni bir sıcak hava dalgasının etkisi altına girmesi halinde elektrik kesintilerinin yeniden meydana gelebileceğini belirtti. Con Edison firmasının kente kesintisiz elektrik sağlamak için her yıl yaklaşık iki milyar dolar yatırım yaptığını kaydeden sözcü, “Bu hafta sıcaklıkların 38 dereceye kadar yükselebileceği ön görülüyor. Yeni bir sıcak hava dalgasının kenti etkisi altına alması halinde elektrik kesintileri yeniden yaşanılabilir. Biz gerekli her türlü hazırlıklarımızı yapıyoruz, önlemler alıyoruz. Cumartesi yaşanan elektrik kesintisinden ders aldık. Mühendislerimiz neyin yanlış gittiğini analiz ediyorlar. New York halkı çok sabırlı ve anlayışlı davrandı” diye konuştu.

Aralarında Times Meydanı, Broadway, Rockafeller Center gibi kentin turistik bölgelerinin de bulunduğu Manhattan’ın batı yakasında meydana gelen elektrik kesintisi nedeniyle yaklaşık 73 bin abone beş saat elektrik verilememişti.

Kesinti milyonlarca dolarlık zarara yol açtı

Kentteki çok sayıda gökdelenin üst katlarında mahsur kalan yüzlerce kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarılmış, metro sistemi aksamış, ışıkların çalışmaması nedeniyle trafik durma noktasına gelmişti.

Elektrik kesintisi nedeniyle Broadway’da sahnelenen oyunlar iptal edilmiş aynı akşam Madison Square Garden’da yapılacak Jennifer Lopez konseri iptal edilerek salondaki 25 bin seyirci tahliye edilmişti.

Manhattan’da elektrik kesintisi yüzünden ATM’ler çalışmamış, birçok işyeri yoğun bir Cumartesi akşamı meydana gelen elektrik arızası nedeniyle işyerlerini kapatmak zorunda kalmıştı.

Yetkililer durumu “kaos” olarak değerlendirirken New York Valisi Andrew Coumo trafiği düzenlemesi için askerlerden oluşan ulusal muhafızları görevlendirmişti. Kentin beş saatlik elektrik kesintisi nedeniyle on milyonlarca dolar zarara uğradığı öne sürülmüştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)