E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'nin ekonomi planı kabul görmedi---

ABD'nin ekonomi planı kabul görmedi

ABD'nin ekonomi planı  kabul görmedi
24 Haziran 2019 - 09:06 borsagundem.com

Kushner'in Filistin barışı için ekonomi planı Arap ülkelerinde kabul görmedi

Arap siyasetçiler ve uzmanlar ABD Başkanı Donald Trump'ın Filistin meselesinin çözümü için hazırladığı 50 milyar dolar yatırım öngören "ekonomik vizyon" belgesine bıkkınlık ve alay ile karışık tepki verirken, bazıları plana bir şans verilmesini izledi.

Trump'ın damadı Jared Kushner tarafından Salı ve Çarşamba günü Bahreyn'de açıklanacak olan plan, Filistin ve Filistin'e komşu Arap ülkelerini kalkındırmak için küresel bir yatırım fonu kurulmasını öngörüyor. Böylece Filistin barış sürecini de ayağa kaldırma çabalarına da destek olmayı amaçlıyor.

Filistin Maliye Bakanı Shukri Bishara, dün Kahire'deki Arap Birliği toplantısında yaptığı açıklamada, "Ülkemizi inşa etmek için Bahreyn'deki toplantıya ihtiyacımız yok. Barış istiyoruz, (bu planda) öngörülen sıralama, yani barıştan önce ekonominin canlandırılması, gerçekçi değil ve hayal" dedi.

Siyasi bir çözüm içermemesi sadece Filistinlilerden değil Arap ülkelerinde de planın reddedilmesine yol açtı.

Washington siyasi çözüm için planın daha sonra açıklayacağını belirtti. Reuters tarafından görülen belgelere göre yatırım fonunda toplanacak 50 milyar doların yarısı 10 yıllık bir süre içinde Batı Şeria ve Gazze'de harcanacak. Kalanı ise evlerini terk etmek zorunda kalan Filistinlilerin yaşadığı Mısır, Lübnan ve Ürdün'e ayrılacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)