E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'nin Afganistan'dan çekilme planı net değil---

ABD'nin Afganistan'dan çekilme planı net değil

ABD'nin Afganistan'dan çekilme planı net değil
17 Nisan 2021 - 01:44 borsagundem.com

Pentagon Sözcüsü Kirby, Başkan Biden'ın açıkladığı "11 Eylül'e kadar Afganistan'dan çekilme" ile ilgili planlamanın henüz tamamlanmadığını söyledi

ABD yönetimi, 11 Eylül'e kadar Afganistan'daki askerlerinin tamamını çekeceğini duyururken Savunma Bakanlığı (Pentagon), sözleşmeli personelin çekilmesi konusunda henüz planlamanın tamamlanmadığını açıkladı.

Günlük basın toplantısında açıklama yapan Pentagon Sözcüsü John Kirby, "Sözleşmelilerle ilgili durumu henüz bilmiyoruz. Ön planlamalar var. Açıkçası amaç tüm personelimizi çıkarmaktır. Sözleşmelilerin de buna dahil olduğuna dair tereddütlerim var ancak orada bazı sözleşmeli personele ihtiyaç duyup duymayacaklarını bilmiyoruz" dedi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) verilerine göre Afganistan'da 6 bin 100 ABD vatandaşı sözleşmeli personel bulunuyor.

Çekilme sırasında Afganistan'daki asker sayısı artacak

Kirby, 1 Mayıs'tan itibaren başlayacak çekilme sırasında Afganistan'daki asker sayısının artırılıp artırılmayacağına ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"Büyük bir kesinlikle konuşamam ancak kısa bir süre için bu muhtemeldir. Herkesi başkanın belirlediği tarihe kadar güvenli, düzenli ve planlı şekilde çekmemiz için Afganistan'a bazı ek kabiliyetler göndermek zorunda olacağız.".

Pentagon: Rusya'nın Karadeniz'e erişimi kısıtlama planlarının farkındayız

 

Biden tarih verdi: Ortadoğu'da dengeler değişiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU17 Nisan 2021 17:40

    abd yi başkan yönetmez.zengin yahudi sülaleri yönetirler onlar ne derler ise olur.sonra afganistandan asla çekilmezler .çünkü bilgisayarın hammmedesi olan kobalt madenleri en çok dünya da afganistanda varmış.

  • fafa17 Nisan 2021 11:42

    Amerirka'nın bu tutumu evde sözü geçmeyen erkek gibi,demek ki her kafadan bir ses geliyor.