E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'liler büyümeden memnun değil---

ABD'liler büyümeden memnun değil

ABD'liler büyümeden memnun değil
24 Ocak 2014 - 07:49 borsagundem.com

Amerikan halkının büyük çoğunluğu adaletsiz bir büyümenin yaşandığı görüşünde

ABD'de Pew Research ve USA Today gazeteleri tarafından yapılan ankete göre, Amerikalıların büyük çoğunluğu adaletsiz bir büyümenin olduğuna inanıyor ve yüzde 54'lük bir kesim zenginlerden daha fazla
vergi alınmasını destekliyor.
Pew'in araştırmasına göre son 10 yılda zenginler ve diğerleri arasında gelir farkının arttığına inananların oranı yüzde 65 olarak gerçekleşti. Yüzde 25'lik bir kesim farkın değişmediğine inanırken, azaldığını düşünenlerin oranı sadece yüzde 8 olarak gerçekleşti.
Hükümetin bu farkın açılması için hükümetin yeterince çaba gösterip göstermediği konusunda ise ankete katılanların siyasi görüşlerine göre ayrıştıkları görülüyor. Demokratların  yüzde 90'ı hükümetin çok şey yaptığı düşünürken, Cumhuriyetçiler arasında bu oran yüzde 45'de kaldı. Cumhuriyetçilerin yüzde 48'i hükümetin çok az şey veya hiçbir şey yapmadığına inanıyorlar.
Glir dağılımındaki adaletsizliğin nasıl kapatılacağı konusunda da Amerikalıların siyasi görüşlerine göre ayrıştıkları ortayaçıktı. Katılımcıların yüzde 54'ü zenginlerden daha vergi fazla alınmasını isterken, bu görüşe destek verenlerin Cumhuriyetçiler içinde oranı yüzde 29, Demokratlar içinde yüzde 75 ve bağımsızlar arasında yüzde 51 oldu. Cumhuriyetçilerin yüzde 59'i zenginler ve şirketler için vergi oranının düşürülereke yatırım ve ekonomik büyümenin cesaretlendirilmesini önerdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)