E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD’li zenginler pandemide 1 trilyon dolardan fazla zenginleşti---

ABD’li zenginler pandemide 1 trilyon dolardan fazla zenginleşti

ABD’li zenginler pandemide 1 trilyon dolardan fazla zenginleşti
01 Mayıs 2021 - 10:43 borsagundem.com

ABD’deki 722 milyarderin serveti 2020 başına göre 1.2 trilyon dolar arttı. Zenginlerin dörtte üçünün serveti bir önceki yıla göre artış gösterdi.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Joe Biden, Çarşamba gecesi Kongre’ye yaptığı konuşmada şöyle konuştu: "Yirmi milyon Amerikalı pandemide işini kaybetti, Aynı zamanda, Amerika'daki yaklaşık 650 milyarder net değerlerinin 1 trilyon dolardan fazla arttığını gördü. . . ve artık değeri 4 trilyon dolardan fazla. "

Forbes'un verilerine göre bu doğru - ancak rakamlar aslında biraz daha zengin. Toplam Amerikan milyarderinin serveti, bizim sayımıza göre, 28 Nisan borsa kapanışı itibarıyla 4,6 trilyon dolar seviyesinde bulunuyor. Bu, 1 Ocak 2020'de piyasalar açıldığındaki 3.4 trilyon dolarlık seviyeye göre % 35 arttı, tam da Kovid-19 dünyayı kasıp kavurmaya başlarken.

Başka bir deyişle, ABD'li milyarderler salgın sırasında yaklaşık 1,2 trilyon dolar daha zenginleşti.

Bir yıldan fazla süren kilitlenmelere ve işsizlikteki artışa rağmen piyasalar yükseliyor. S&P 500 1 Ocak 2020'den bu yana % 29 arttı; Dow Jones Sanayi Ortalaması da aynı şekilde % 19 arttı. Ancak, servetlerinin çoğunu genellikle bireysel şirketlere veya özel sermaye ve hedge fonları gibi ortalama Amerikalılar için mevcut olmayan yatırım portföylerine bağlı olan birçok milyarder çok daha iyi durumda. Amerika'nın 722 milyarderinin dörtte üçü, pandemiden önceki kadar zengin ya da daha zengindir - bazıları milyarlarca, on milyarlarca, hatta yüz milyar dolardan fazla.

ABD'li milyarderlerin servetindeki artışın yarısından fazlasını yalnızca 20 büyük kazanç sağlayan kişi oluşturuyor. Dolar açısından en büyük kazanan: 2020'nin başından beri inanılmaz bir performans sergileyen Elon Musk. Tesla ve SpaceX şefinin net değeri, Ocak 2020'nin başlarında yaklaşık 27 milyar dolardan % 540 yükseldi. Bugün 170 milyar dolar. Bunun için, elektrikli araç üreticisinin hisselerini stratosfere itmesi nedeniyle % 700'den fazla artan Tesla hissesine ve ayrıca ağır Tesla hisse senedi opsiyon ödülleri ve özel uzay uçuşu firmasının gücünü yükselten SpaceX için 850 milyon dolarlık finansman turuna teşekkür edebilir. Musk, 2021 Ocak ayının başlarında dünyanın en zengin kişisi olarak kısa bir süre geçirdi ancak o zamandan beri 3. sıraya geriledi.

Dünyanın en zengin kişisi Jeff Bezos da kazanan oldu. Amazon'un hisseleri, salgın sırasında e-ticaret devine akın eden karantina müşterileri, Ocak 2020'den bu yana Bezos'un servetinde 86 milyar dolarlık bir artışa yardımcı olduğu için son 15 ayda % 87 arttı. Forbes, Bezos'un serveti 200 milyar dolardan fazla.

Diğer büyük kazanç sağlayanlar arasında, sırasıyla 102 milyar dolar ve 99 milyar dolar değerinde olan ve her birini salgının öncesine göre 40 milyar dolardan daha zengin yapan Google'ın kurucu ortakları Larry Page ve Sergey Brin yer alıyor. Bunlar, salgın başladığından bu yana en çok kazanan 25 kişi arasında yer alan 15 teknoloji milyarderinden ikisi, çünkü teknoloji hisse senetleri özellikle iyi gidiyor.

Milyarderler salgın başladığından beri sadece zengin değil, daha fazlası da var. Bu yıl Forbes'un Dünyanın Milyarderleri listesine 493 yeni yüz katıldı.

Pandemi başladığından beri zenginlerin sadece % 0,01’i servetlerinin arttığını görmedi. Harold Hamm ve George Kaiser gibi petrol patronları, enerji endüstrisinin toparlanmasında yavaş kaldığı için 2021'in başındakine göre daha az değere sahipler. Tuğla ve harç perakende mücadeleleri ve ofis alanı talebi kuruduğu için birçok emlak kralı da güçlü rüzgarlarla karşı karşıyadır. Bu, Jeff Sutton, Jerry Speyer ve evet, Donald Trump gibi milyarderlerin servetini olumsuz etkiledi.

Washington'da değişen rüzgarlar milyarderlerin banka hesapları için daha fazla sorun yaratabilir. Çarşamba günü, Başkan Biden, en yüksek gelir vergisi oranını ve en yüksek uzun vadeli sermaye kazancı vergisi oranını yükseltmek de dahil olmak üzere artırılmış vergiler önerdiğini ayrıntılı olarak açıkladı. Biden Çarşamba konuşmasında, "Bence milyarder ve milyoner olabilmelisin, ama adil payını ödeyeceksin" dedi.

S&P 500, konuşmanın ardından Perşembe günü % 0,68 yükseldi. Bu arada Amerikan milyarderlerinin serveti yaklaşık % 5 artarak ülkenin milyarderlerini tek bir günde 200 milyar dolar daha zengin hale getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)