E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'li yetkili: Türkiye'ye yapılan Patriot teklifi geri çekildi---

ABD'li yetkili: Türkiye'ye yapılan Patriot teklifi geri çekildi

ABD'li yetkili: Türkiye'ye yapılan Patriot teklifi geri çekildi
22 Ağustos 2019 - 23:06 borsagundem.com

CNN'de yer alan habere göre ABD'li bir yetkili, Türkiye'ye yapılan Patriot teklifinin geri çekildiğini söyledi

Amerikan yayın kuruluşu CNN, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkiliye dayandırdığı haberinde Trump yönetiminin, Türkiye'ye yapılan Patriot hava savunma sistemi satış teklifini resmi olarak geri çektiğini yazdı.

Haberde, kararın Türkiye'nin Rus hava savunma sistemi S-400 almasına karşılık 'misilleme olduğu' belirtildi.

CNN'e konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi "S-400lerin teslim edilmesi durumunda son PATRIOT teklifimizi geri çekeceğimizi Türkiye'ye mütemadiyen söyledik. PATRIOT teklifimizin süresi doldu" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, geçen yıl Aralık ayında, 3.5 milyar dolarlık Raytheon Patriot füze sisteminin Türkiye'ye olası satışına onay verildiğini duyurmuştu.

ABD, Rus hava savunma sistemi S-400lerin teslimatının başlamasına tepki olarak Türkiye'yi F-35 savaş uçağı programından da çıkarmıştı.

Lockheed Martin bunun üzerine Türkiye'de üretilen parçaların ABD'de üretilmeye başlanacağını açıklayıp Türk şirketleri üretim zincirinden çıkardı.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Patriot yerine S-400 sistemini satın almasından eski ABD Başkanı Barack Obama yönetimini sorumlu tutuyordu.

Trump yönetimi, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alması üzerine Ankara'ya CAATSA yaptırımlarının uygulanıp uygulanmayacağına dair ise açıklama yapmadı.

Reuters haber ajansı da Patriot sistemini üreten Raytheon savunma şirketinin 'hükümet meselesi' olduğu gerekçesiyle teklifin geri çekilmesiyle ilgili yorum yapmadığını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yiğit23 Ağustos 2019 17:08

    görünen köy klavuz istemez fabrika kurmazsanız miras yedi gibi satarsanız fabrikalarınızı ve yenilerini koymaz tarımdan uzay sanayisine kadar kendiniz üretmezseniz tüketim toplumu olup al krediyi borçla yaşa tüket politikalarının sonu bu olur türkiye aç karna çok güçlüymüş askerlik vergiden başka hiç bir şey bilmiyoruz rant seven bir toplumuz

  • Osmanlı 23 Ağustos 2019 11:15

    Artık bunlara ihtşyaç yok. NATO out. Amerika out yapıldı çoktan. Zaten Ulu reis çıktan Rusya ile askeri siyasi birlikteliğine karar vermişti S400 şerle bunu başlatınca toplumu psikolojik olarak hazırladı.

  • Ah Haber...23 Ağustos 2019 10:20

    Olayın aslını editörlerimiz google dan araştırdı. ABD Türklerden korkuyor....ABD Türklerin gizli ve yeni silah sistemlerini youtube üzerinden izlemiş ve incelemiş. Bu durum karşısında ABD li yetkiler şaşkınlıklarını gizleyememiş...Bir yetkili türkler bu sistemi almamalı çok ileri silahları ve teknolojileri var. türkler silahlarını gizlemeyi çok iyi başarıyor. diyerek ABD silah sistemleri ellerine geçerse osmanlı şahlanır dediği öğrenildi. Bu sebeple Trump silah satışlarını askıya alın, f-35 leride kesinlikle satmayın dediği aktarılıyor. Uzmanlar bu durumda Türkiye dünya devi olur diyor.Frenlemek için patriot satışı durdurulmalı diyor. 45 yıllık uzmanım, böyle uzmanca silah sistemi görmedim diyor. Baş uzaman ise artık korkuyoruz diyor. uzmanın, uzman olan dedesi ize, biz tüm uzmanlar bu durumdan korkuyoruz dediği öğrenildi....konu hakkında diğer uzmanlarda olayın doğru olduğunu dile getirdi. şimdi diğer uzmanlarında düşünceleri merak konusu ....Şimdi uzmanlar düşünsün...

  • ALAATTİN CAMGÖZ23 Ağustos 2019 09:37

    abd bize her zaman çöp askeri malzemelerini yıllarca vererek bizlere askeri araç ve gerçleri ürettirmedi hep kontrol altını bizleri tuttu.ne petroit nede f 35 verceklerini hiç tahmin etmiyorm.başımızın caresine bakmalıyız.

  • :)23 Ağustos 2019 10:21

    Tank palet fabrikasınıda gelip sattırdı :D üret kardeşim sende. ne satıyon katara ? dediğimize geldin yani ahahahah sen şeker pancarı işyetemiyorsun fabrika  satıyorsun ... silah ve üretmek neyine :D

  • doğru23 Ağustos 2019 09:27

    memlekette hergün f-35 haberi ,patriot haberi,s-400 haberi millet bunlarla oyalanıyor ve seviyesizce herkes klevye üzerinden birbirine saldırıyor,iran ve kuzey kore uzun menzilli füze yaparak ve nükleer güce sahip olarak dünyaya meydan okuyor,biz yüz senedir büyük devletlerin iki dudağı arasında oyuncak olmuşuz, siz burda neyin kavgasını veriyorsunuz,bir ülkenin gelişmesi için bilim olacak teknoloji olacak,insan kalitesi yüksek olacak,bizde herkes maganda olmuş...

  • Vatandaş 23 Ağustos 2019 10:47

    Fen ve teknoloji liseleri senin neyine iki kere okuyup üflersin olur biter, devam İmam hatipleri açmaya

  • Nuri23 Ağustos 2019 08:45

    Gerek yok bunlara Mike , dünyada  fiziksel savaş diye bir şey yok artık , ekonomik savaş var.Basıyon parayı dünyanın en güzel yerinden ada alıyon kat alıyon yat alıyon.Füzeler , uçaklar hiç biri kullanılmayacak , trilyonlarca dolar ticaret , silah ticareti , savaş artık bomba atan uçaklar , parası olup yurtların dan kaçan insanlar.Paran yoksa , fakirsen her türlü zorluğu çekersin , paran varsa yurtdışında istediğin ülkede katlar yatlar.Adam boşuna dememiş ''' Kroyum emme , para bende ''

  • selım23 Ağustos 2019 08:27

    kullanamayacagım patrıotları napacamkı sen ıstersen kullanıcam ıstemezsen kuLlanamıcam

  • Omurgasızlık22 Ağustos 2019 23:47

    Ruslarda muhtemelen S 400 sevkiyatını tamamlamayacak.

  • bambam23 Ağustos 2019 08:57

    nah durur eylülde ikinci sevkiyat başlayacak :) s400 hazımsızlığınız gitmemiş hala görünüşe göre ama aktif ettiğimizde oturduğunuz yerde ters dönmeyen delirmekten oldu mu kekolar.

  • Nihat23 Ağustos 2019 06:27

    Omurgasız yaratık muhtemelen sen de sürünerek ilerliyorsundur.

  • İzmirli23 Ağustos 2019 00:02

    hadi ya , ama onlar rusyadan alınan krediyle alınıyor naber ? biz kredinin taksitlerini ödeyeceğiz....

  • Bika22 Ağustos 2019 23:13

    F-35 'leri vermiyor, 2020 nisan ayından itibaren Türkiye'de üretilen F-35 parçalarını almayacaklar.