E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'li yatırımcılar Shanghay ve Fed'e odaklandı---

ABD'li yatırımcılar Shanghay ve Fed'e odaklandı

ABD'li yatırımcılar Shanghay ve Fed'e odaklandı
27 Temmuz 2019 - 06:36 borsagundem.com

ABD'de piyasalar önümüzdeki hafta iki önemli gelişmeyi takip edecek. Salı günü Shanghay'da yeniden başlayacak Çin-ABD ticaret görüşmeleri ve Çarşamba günü Fed'in açıklayacağı faiz kararı yatırımcıların kararlarını etkileyecek

ABD'de borsalar haftanın son günü açıklanan gayrisafi yurtiçi hasılası (GSYH) ile yükselişle kapanırken yatırımcılar gelecek hafta için iki konuya odaklandı: Shanghay'da salı günü yeniden başlayacak ABD-Çin ticaret görüşmeleri ve ABD Merkez Bankası Fed'in Çarşamba günü açıklayacağı faiz kararı. 

Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı GSYH rakamlarına göre ABD ekonomisi geçen yılki yüzde 3.1'lik büyümenin gerisinde kalarak yüzde 2.1 büyüdü. Ancak piyasa beklentilerinin yüzde 1.8 büyüme şeklinde olması nedeniyle sonuçlar yatırımcılar tarafından olumlu karşılandı. 

Haftayı kazançla kapatan ABD'li yatırımcılar, yeni haftada Salı günü Shanghay'da başlayacak ABD-Çin ticaret müzakerelerinden gelecek iyi haberleri bekleyecek. 

KUDLOW'UN AÇIKLAMASI

Cuma günü NBC kanalına konuşan Ulusal Ekonomik Konsey direktörü Larry Kudlow önümüzdeki haftaya damgasını vuracak olan Çin ve ABD’li yetkililer arasında tekrar başlayacak olan ticaret görüşmeleri hakkında yorumlarını paylaştı. Kudlow, ABD’li müzakere ekibiyle konuştuğunu ve müzakerelerin mayıs ayında bırakıldığı yerden tekrar ele alınacağını söyledi. Bu yorumun ardından endekslerde son iki gündür devam eden düşüşün sona erdiği gözlemlendi. Ancak Kudlow pazartesi günü başlayacak olan görüşmelerin hemen sonuç vermeyeceğini de ekledi. Trump yönetimi yetkilisi Kudlow, iki tarafın mayıs ayında sona eren görüşmelerde iyi bir yere geldiğini ancak hala masada teknoloji hırsızlığı konusunun olduğunu ve bu konu çözülmeden bir anlaşma beklemenin yanlış olduğunu söyledi.

FED'İN FAİZ KARARI

Washington’da 30-31 Temmuz’da yapılacak olan Fed Faiz Kurulu toplantısından çıkacak kararlar piyasalar için çok büyük önem taşıyor olacak. Piyasalar kurulun faiz oranını çeyrek puan düşürmesini istiyor. Bunun nedeni, faiz düşürülürse piyasaların üzerindeki baskı azalacak ve yine Nisan 2017’de olduğu gibi muhtemelen kısa süreli bir yükseliş gerçekleşecek. O dönemki yükselişin sebebi Başkan Trump’in vergi reformuydu. Şimdiyse piyasalar Fed’in faiz düşürmesiyle yılsonuna gelmeden yeni bir yükseliş daha bekliyor. Kurul eğer faiz düşürürse piyasaların yükselişe geçmesi bekleniyor ama uzmanlara göre bu yükseliş uzun vadeli olmayacak.

Faiz kurul kararının piyasalar acısından önemli hale gelmesinin en büyük sebebi genel anlamda küresel ekonominin içinde bulunduğu belirsizlik.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)