E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları ABD’li teknoloji şirketlerinin finansal sonuçları risk iştahını baskılıyor---

ABD’li teknoloji şirketlerinin finansal sonuçları risk iştahını baskılıyor

 ABD’li teknoloji şirketlerinin finansal sonuçları risk iştahını baskılıyor
03 Şubat 2023 - 09:04 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne volatil bir açılışla başlaması bekleniyor.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) dünkü toplantılarında piyasadaki beklentilerle uyumlu olarak 50 baz puan faiz artırımına gitti. İki banka da faiz kararı sonrasındaki açıklamalarında sıkılaşmanın devam edeceğine dair yönlendirmelerini sürdürdüler. Bugün küresel çapta hizmet PMI rakamları ile ABD’de tarım dışı istihdam ve ortalama saatlik kazanç rakamları yakından takip edilecektir. Yurt içinde ise ocak ayı enflasyon verileri önemli olacaktır.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 10:00 Türkiye – TÜFE/ÜFE Önem: Yüksek
• 16:30 ABD – Tarım Dışı İstihdam Önem: Yüksek

BIST-100 güne başlangıç

Powell’ın enflasyondaki yumuşamayı kabul etmesi risk iştahını desteklerken, ABD’li teknoloji şirketleri Apple ve Alphabet’in talep daralmasına işaret eden finansal sonuçları bu sabah risk iştahı üzerinde bir miktar baskı oluşturuyor. Volatilitenin ciddi ölçüde yüksek seyrettiği BIST-100 Endeksi dün günü %0,82 oranında yükselişle 4.752,24 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah teknoloji hisseleri öncülüğünde kayıplar gözleniyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,80 – 18,81 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:45 itibariyle 18,81’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne volatil bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Son haftalarda sert fiyatlamaların ve volatilitenin ön plana çıktığı BIST-100 Endeksi’nde dün de gün içi oynaklık oldukça yüksek seyretti. 12 Ocak’ta test edilen 5.601 altına sarkan ve gün içinde 4.479 seviyesini test eden endeks günün son bölümünde gelen tepkilerle gün içi kayıpları geri almayı başardı. Endekste toparlanma eğiliminin devamında 4.790 – 4.870 kısa vadeli ilk direnç noktalarıdır. Saatlik grafikteki düşüş kanalının üst bandı 4.900 seviyelerinde bulunurken, 23 Ocak’tan beri yaşanan tepkilerde güçlü bir direnç olarak çalışan düşüş kanalı kırılabilirse 5.000 puan üzerine doğru hareketler beklenebilir. Yeniden satışların yaşanması halinde ise 4.690 – 4.601 – 4.562 ve 4.479 seviyeleri destek konumunda olup, 4.479 altında fibo trend dönüş çizgisinin bulunduğu 4.375 seviyesi gündeme gelebilir.

Altında toparlanma çabası

 

Bakır ve demir haftalık düşüşe hazırlanıyor

 

Gümüş sessizliğini bozabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)