E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'li tanınmış isimlere FETÖ soruşturması---

ABD'li tanınmış isimlere FETÖ soruşturması

ABD'li tanınmış isimlere FETÖ soruşturması
15 Nisan 2017 - 13:42 borsagundem.com

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’ye yardım ettikleri iddiasıyla aralarında ABD’li savcı Bharara, CIA’in eski Başkan Yardımcısı Graham Fuller gibi isimlerin de bulunduğu 17 kişi hakkında inceleme başlattı.

İstanbul Barosu’na kayıtlı bir grup avukat, FETÖ ile irtibatlı oldukları ve yardım ettikleri öne sürülen aralarında ABD’li savcı Preet Bharara, CIA’in eski Başkan Yardımcısı Graham Fuller, Ortadoğu ve Türkiye uzmanı Henri Barkey’in de bulunduğu 17 kişi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Bunun üzerine savcılık söz konusu kişiler hakkında soruşturma başlattı.

SUÇ KAPSAMI...

Soruşturmanın, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca, "Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs", "TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçları kapsamında başlatıldığı belirtildi.

DARBE GİRİŞİMİ GÜNÜ BÜYÜKADA’DA TOPLANTI İDDİASI

Şüphelilerin Türkiye’ye giriş çıkış yaptıkları tarihler ile FETÖ yöneticileriyle irtibatlarının bulunup bulunmadığını incelemeye alan savcılığın, şüphelilerden bir kısmının 15 Temmuz darbe girişiminin yapıldığı gün Büyükada’da, bir kısmının da 17 Temmuz’da Karaköy’de yapılan bir toplantıya katıldıklarını tespit ettiği ileri sürüldü. Söz konusu toplantıların ne amaçla yapıldığı ve tam olarak hangi isimlerin katıldığının araştırıldığı öğrenildi.

İSİMLER

Haklarında soruşturma başlatılan ÿisimler şöyle; Senatör Charles (Chuck) E. Schummer, Preetinder Singh Preet Bharara, OFAC Başkanı David Cohen, TAA / Turkic American Alliance; Türk Amerikan Birliği Başkanı Faruk Taban, TCC / Turkish Cultural Center; Türk Kültür Merkezi Avukat Zafer Akın, TCAE / Turqouise Counsil Of Americans And Euroasians; Avrasya Amerikalılar Turkuaz Konseyi Kemal Öksüz, Rumi Formundan Emre Çelik, Michael Rubin, eski emniyet müdürü Ahmet Sait Yayla, Henry Barkey, Graham E. Fuller, Mid Atlantic Federation Of Turkic American Associations (Orta Atlantik Türk Amerikan Federasyonu) Mahmut Yeter, TABN (Türk Amerikan İş Grubu) Talha Saraç, Recep Özkan, Burak Yeneroğlu, Ralph Peters ve Eski CIA Direktörü John Brenan...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • munci16 Nisan 2017 13:49

    hadi bizim aklımız yeni başına geldi, ya da dediğiniz gibi para koltuk makam hoşumuza gitti. o zamanlar her taşın altında f yapı arayan sizler şimdi terör örgütü ilan edilen f yapı ile neden kucak kucağasınız? biz pkk ile barış için masaya oturduk siz ise yıkım için yan yana duruyorsunuz. birlikte iyi sallamıştınız ya. amerika almanya pkk fetö birden neden dostunuz oldu?

  • Munciden hikayeler16 Nisan 2017 13:19

    Fetö papa ile ta 98 de görüşmüş, 2013 yılında menfaat çatışınca mı aklınız başınıza geldi, Fetö yılardır bedava emekli maaşı alıyordu, aklınız başınıza yeni mi geldi, fetö yıllardır sahte gözyaşı dökerdi, yeni mi anladınız ? . Fetö yıllardır dini kullanır, yozlaştırırdı yeni mi anladınız ? Fetö ayetleri, hadisleri çarpıtırdı ama ne hikmetse 2013 aralığına kadar ses etmediniz ? Mit, emniyet, askeriye, yargı, siyasiler fetö yapılanmasını çok iyi biliyordu. Boşuna maval okumayın. Demek ki sizin için para, koltuk Allahın dininden, islam ahlakından önce geliyordu ki yıllarca fetöyü bildiğiniz halde menfaat icabı ortak hareket ettiniz.

  • munci16 Nisan 2017 01:13

    iyi seyirler. fetö cemaatken ak parti zaten yanındaydı bunu inkar eden yokki, ama türkiye karşıtı bir yapı olduğu anlaşılınca kim yanında durmaya başladı sen ona bak. milleti salak mı sanıyorsunuz.

  • İyi seyirler15 Nisan 2017 23:36

    Harbiden munci be bakıyomda fetönün dizi dibinde fotosu videosu olmayan bitane bile akp li yok zaten akp fetöcüleri temizlesen geriye sadece akp nin tabelası kalır

  • munci15 Nisan 2017 21:37

    halkbank genel müdür yardımcısının amerikada tutuklanmasını alkışlayanlar bu haberde komiklik peşinde. bu kadar da satılmış bir millet dünyanın başka ülkesinde var mı merak ediyorum. bir de utanmadan solcu takılırlar.

  • REİS15 Nisan 2017 20:54

    gülermisin ağlarmısın..

  • sencer15 Nisan 2017 16:27

    siz haberi okumadan mı yorum yapıyorsunuz bak ne diyor ''şüphelilerden bir kısmının 15 Temmuz darbe girişiminin yapıldığı gün Büyükada’da, bir kısmının da 17 Temmuz’da Karaköy’de yapılan bir toplantıya katıldıklarını tespit ettiği ileri sürüldü. Söz konusu toplantıların ne amaçla yapıldığı ve tam olarak hangi isimlerin katıldığının araştırıldığı öğrenildi.Bunların 15 ve 17 temmuzda istanbulda ne işi var kalkmış artislik yapıyorsunuz burada gidin kuzey kore haberine yorum yapın ama yapmazsınız zihniyet hayır zihniyeti olduğu için ülkeye ne kadar düşman var onları savunursunuz

  • İyi seyirler!!!!15 Nisan 2017 15:26

    İlla savaş çıkarıcaksınız yani kafaya taktınız !!!hiç bişey üretme paran yok pulun yok dayılan dimi nasıl olsa kardeşin esad gibi paraları külçe altınları katara aktardın yerin garanti !!!hadi bakalım aldığın yüzde elli oylarınla sok bizi savaşa içimize aldığımız üç milyon suriyelide napacak izlerien katardan

  • asker15 Nisan 2017 14:08

    bunlar 1992 yılından beri ordununiçinde vardı o günlerde fetoyapara yatırıyorlardı

  • emekci15 Nisan 2017 13:56

    komiklik yapmaya çalışıyorlar