E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD’li senatörden Suriye kararına tepki: Tam bir kâbus---

ABD’li senatörden Suriye kararına tepki: Tam bir kâbus

ABD’li senatörden Suriye kararına tepki: Tam bir kâbus
19 Ekim 2019 - 12:37 borsagundem.com

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin Senato'daki lideri Mitch McConnell, Suriye'deki Amerikan askerlerinin geri çekilmesi kararıyla ilgili Trump yönetimine sert eleştirilerde bulundu

ABD Başkanı Donald Trump bir yandan azil süreciyle ilgili spekülasyonlar, diğer yandan 2020 seçimleriyle ilgili çalışmalarla boğuşurken, kendi partisi içinden eleştirilerin de hedefi oluyor.

Ülkenin önde gelen gazetelerinden Washington Post için bir makale kaleme alan McConnell, Başkan Trump’ın adını geçirmese de, Suriye kararıyla ilgili çarpıcı ifadeler kullandı.

ABD’nin Suriye’nin kuzeyindeki askerlerini çekme kararını bir hata olarak nitelendiren McConnel, “Bu karar ABD’nin ittifaklarını zayıflatacak. Amerikalılar daha az güvende olacak” dedi.

Rusya ve İran’ın bu hamle sonrasında bölgedeki nüfuzlarını artıracaklarını savunan McConnel, “Bu durum ülkemiz için stratejik bir kâbus yaratıyor” ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kamil19 Ekim 2019 15:16

    Amarikanın suriyede bulunma amacı , güvenli bölgeye suriye rejim güçlerinin yerleşmesiyle sona erebilir. Zira Rusya ve İran desteği daha da kalıcı olacaktır. Abd nin desteğindeki teröristlerin ne yapacağı belli olmaz, tüyebilirler, rejime katılabilirler,,,Irakda sadece abd vardı ve orayı mahvettiler,suriyede bulunanlar ise malum

  • AHMET ŞEN19 Ekim 2019 14:31

    BUNLAR İSTEDİKLERİNİ TEHDİTLE ALDI !! ŞİMDİ  ABD  VE BAZI TÜRK BASINI YALANDAN ZAFER KAZANMIŞIZ GİBİ GÜNAH ÇIKARTIYORLAR..HALBUKİ  ZARARI GÖREN ÜLKEMİZ. :'( 

  • BORSACI 19 Ekim 2019 14:30

     İÇİNE HAYİNLİK SEVGİSİ OYURMUŞ.ÇÜNKÜ TAM BİR HAYDUTLUK ANLAYIŞI VAR.