E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'li Senatör Graham'dan işgal çıkışı---

ABD'li Senatör Graham'dan işgal çıkışı

ABD'li Senatör Graham'dan işgal çıkışı
04 Mayıs 2019 - 06:44 borsagundem.com

Venezuela'nın işgal edilmesine yönelik son çağrı ABD'li Senatör Lindsey Graham'dan geldi. Graham, "Bizim uçak gemimiz nerede?" mesajını paylaştı.

Venezuela'daki ABD destekli askeri darbe girişiminin Maduro hükümetince akamete uğratılmasının yankıları sürüyor.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ve ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun Venezuela'ya yönelik işgal tehditlerine bir yenisini Senatör Lindsey Graham ekledi.

Graham, Trump yönetiminiN Venezuela'yı işgal etmesini isteyerek, "Biz yaptırımları konuşurken Küba ve Rusya Maduro'ya desteklemek için Venezuela'ya asker gönderiyor. Bizim uçak gemimiz nerede?" mesajını paylaştı.

Darbeyi bir gün öne çektiler

Venezuela’da Beyaz Saray tarafından yönetilen darbe girişiminin Maduro yönetimince öğrenildiği, bunun üzerine paniğe kapılan darbecilerin, kalkışmayı Çarşamba yerine bir gün öne çektiği ortaya çıktı. Ancak darbeciler, ordu ve diğer kurumlardan bekledikleri destek gelmeyince bozguna uğradı.

Trump’ın aynı zamanda Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’a Venezuela konusunda geniş yetki alanı tanıdığı, Bolton’un gittikçe agresif bir politikaya zorlayarak Beyaz Saray içinde ve dışında bazılarını kızdırdığı, salı günkü darbe girişiminden önce de Bolton ekibinin, Venezuela’daki krizle ilgili bir toplantı sırasında Genelkurmay Başkan Yardımcısı Paul Selva ile tartışmaya girdiği belirtildi. Pentagon yönetiminin, Bolton'un askeri müdahale seçeneğine soğuk baktığı öğrenildi. (Yeni Şafak)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALAATTİN CAMGÖZ04 Mayıs 2019 12:28

    ben hiç ihtimal dahi vermiyorum.rusya buna izin vermez.çünkü burada rusya nın üstü var.daha k.kore yi alt edemedin.iyi senin uydun olmaz ise korkut sindir işgal et.bence artık bu BM örgütü de dağılmalıdır.5 tane devletin dünya yı kontrol etme oyunu .nato bile bir oyun.abd nin üyesindeki ülkeleri kontrol etme ve silah satma sahası.

  • hakan04 Mayıs 2019 10:28

    napıcan ucak gemını canınız sıkılınca ulkemı ısgal edecen veya degıstıremedıgın yonetımlerı savas acarakmı degıstırıcen amerıka dunyanın en tehlıkelı azılı saldırgan ulkesı dunyanın artık bunu gormesı lazım ona gore onlem alınmalı