E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'li savcı: Reza Zarrab yargılanmayacak---

ABD'li savcı: Reza Zarrab yargılanmayacak

ABD'li savcı: Reza Zarrab yargılanmayacak
16 Aralık 2019 - 23:25 borsagundem.com

Hakan Atilla'nın temyiz duruşmasında Mahkeme Heyeti Başkanı Pooler, savcılığa Reza Zarrab'ın neden yargılanmadığı ve nerede olduğu sorusunu yöneltti. Savcı Michael Lockard, Zarrab'ın suçunu itiraf ettiğini belirterek, yargılanmayacağını söyledi

ABD’deki İran yaptırımları davasında yargılanıp suçlu olduğu iddiasıyla hapis cezası verilen eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın hakkındaki suçlamaların düşürülmesi ve suçsuz olduğunun ispatlanması için bir üst mahkemeye yaptığı başvurunun ardından temyiz duruşması yapıldı.

ATİLLA’NIN AVUKATINDAN ZARRAB İLE İLGİLİ HATIRLATMA

Duruşmada Atilla'nın avukatı Elwood, aynı zamanda ABD’de tutuklanan iş adamı Reza Zarrab’ın yaptığı bir telefon görüşmesini inkar ederek hem mahkemeye hem de jüriye yalan söylediğini, federal mahkemenin de söz konusu telefon görüşmesinin duruşmada dinletilmesi talebini reddettiğini hatırlattı.

REZA ZARRAB’IN O SÖZLERİ ORTAYA ÇIKMIŞTI

Atilla’nın avukatları 25 Eylül 2016’da Zarrab ile amcası olduğu söylenen “Ahad” isimli kişi arasında geçen telefon konuşmasınının hem Azerice hem İngilizce transkriptlerinin tamamını mahkemeye sunmuş, söz konusu telefon görüşmesinde Zarrab’ın ”Burada kanun yok, Yapmadığın bir şeyi kabul etmek zorundasın. Burada işler böyle yürüyor. Önemli olan suçunu kabul etmen. Bu baskı sadece Amerika’da var diğer ülkelerde olmaz. Suçunu itiraf edersen serbest bırakılırsın, durum bundan ibaret.” dediği ortaya çıkmıştı.

ZARRAB YARGILANMAYACAK

Daha sonra, Mahkeme Heyeti Başkanı Rosemary Pooler, savcılığa Reza Zarrab'ın neden yargılanmadığı ve nerede olduğu sorusunu yöneltti. Savcı Michael Lockard, Zarrab'ın suçunu itiraf ettiğini belirterek, yargılanmayacağını söyledi.

Hakan Atilla'nın temyiz duruşması yapıldı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)