E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem ABD’li politikacıdan Başkan'a FETÖ uyarısı---

ABD’li politikacıdan Başkan'a FETÖ uyarısı

   ABD’li politikacıdan Başkan'a FETÖ uyarısı
14 Ocak 2017 - 16:46 borsagundem.com

ABD'li Cumhuriyetçi politikacı ve eski Montana Eyaleti Valisi Denny Rehberg: Gülen iade edilmezse, FETÖ Türkiye, müttefikleri ve dolayısıyla ABD için ciddi bir tehdit olmaya devam edecektir.

ABD'li Cumhuriyetçi politikacı ve eski Montana Eyaleti  Valisi Denny Rehberg, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), Türkiye'nin kurumlarına  kök salarak kontrolü ele almak için vatandaşlarına saldırmak da dahil her türlü  yola başvurduğunu ve Türkiye'yi istikrarsızlaştırmaya çalıştığını vurguladı. 

Cumhuriyetçi Rehberg, The Hill gazetesi için kaleme aldığı makalede,  Gülen'in sınır dışı edilmediği sürece FETÖ'nün ABD'nin de içinde bulunduğu  Türkiye ve müttefikleri için tehdit oluşturmaya devam edeceğini belirtti.

ABD ve ABD Başkanlığına seçilen Donald Trump'ın müttefiklerine karşı  sorumlulukları bulunduğuna değinen Rehberg, "Sorumluluklarımızdan biri, Gülen'i  Türkiye'ye iade etmek, NATO müttefikimiz ve Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan  ile birlikte çalışarak, Türkiye'nin istikrarının korumasına destek olmaktır"  ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Barack Obama'nın sekiz yıllık başkanlık döneminde Türkiye  ve ABD arasında dokunulmamış birçok sorunun Trump'ı ve Erdoğan'ı beklediğini  kaydeden Rehberg, söz konusu sorunların başında FETÖ lideri Gülen'in olacağının  altını çizdi.

Rehberg, makalesinde şunları kaydetti:

"Bu sebeple, ABD ve Türkiye mutlaka şu anda var olan FETÖ sorununa bir  çözüm bulmalı. Gülen ve FETÖ, ülkenin kurumlarına kök salarak kontrolü ele almak  için vatandaşlarına saldırmak gibi her türlü yola başvurarak Türkiye'yi  istikrarsızlaştırmaya çalışıyor. Gülen iade edilmezse, FETÖ Türkiye, müttefikleri  ve dolayısıyla ABD için ciddi bir tehdit olmaya devam edecektir."

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)