E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'li pil üreticisi EnerSys Bulgaristan'dan çıkıyor---

ABD'li pil üreticisi EnerSys Bulgaristan'dan çıkıyor

ABD'li pil üreticisi EnerSys Bulgaristan'dan çıkıyor
13 Mart 2019 - 09:00 borsagundem.com

ABD'li pil üreticisi EnerSys, dizel deniz motorları için akü pilleri ürettiği Bulgaristan'daki fabrikasını kapatma kararı aldı. Karar, 80 çalışanı etkileyecek

Pil üretimi yapan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli şirket EnerSys, Tırgovişte (Eski Cuma) şehrinde bulunan fabrikasını kapatacağını duyurdu. Kararın, şirketin yönetim kurulu tarafından alındığı kaydedildi.

Fabrikada dizel motorlu denizaltılar için akü piller üretiliyor. Kapatma yıl sonuna kadar olacak ve toplam 80 çalışanı etkileyecek.

Ticaret Bakanlığı 'Blog'unda yer alan habere göre, Şirketten yapılan açıklamada, "Şirket yönetimi, rekabet piyasasındaki firmaların sayısı göz önüne alınarak gelecekte dizel motorlu denizaltılar için
akü piller talebinin yeterli olmayacağına karar verdi" denildi.

EnerSys, fabrikayı satmayı ve mümkün olursa muhtemelen fabrikanın donanımını başka bir şirkete satmayı planlıyor. Şirket, fabrikanın kapatılmasının yaklaşık 32 milyon dolara mal olmasını bekliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)