E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıABD'li petrolcüler üretime başlayınca fiyatlar düştü---

ABD'li petrolcüler üretime başlayınca fiyatlar düştü

ABD'li petrolcüler üretime başlayınca fiyatlar düştü
09 Haziran 2020 - 13:00 borsagundem.com

ABD'nin Meksika Körfezi bölgesindeki petrol şirketleri, Cristobal adı verilen tropikal fırtınanın ardından üretime başlamaları üzerine, petrol fiyatları düştü

Fırtına nedeniyle bölgedeki petrol şirketleri, üretimi yaptıkları kuyuların yaklaşık yüzde 35'ini geçen hafta boyunca kapatmak zorunda kalmışlardı. Petrol piyasalarında, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ile Rusya ve diğer üreticilerin oluşturduğu OPEC+ Grubu'nun, üretim kısıntılarını Temmuz sonuna kadar uzatmalarına karşın, Suudi Arabistan'ın gönüllü kısıntısını bu ay sonu sonlandıracağını açıklamasının ardından, ABD'de petrol üretiminin yeniden artması üzerine, duraksayan fiyatların yönü aşağıya döndü.

Bu gelişmelere bağlı olarak, Ağustos teslimi Brent petrolün varil fiyatı yüzde 0.91 düşüşle 40.43 dolara, Temmuz vadeli Batı Teksas hafif petrolünün varil fiyatı da yüzde 1.36 kayıpla 37.67 dolara geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Olaaaamazzzz09 Haziran 2020 15:33

    Petrol kartelleri senelerce elektrikli araçları bloke ettiler yaptırmadılar ama artık korkunun ecele faydası yok,yıllardır hiç bir halt etmeden sadece petrollerine güvenip aylak aylak oturanların rahatları kaçmak üzere,çünkü elektrikli arabalar geliyor bizim yerli be milli olanda dahil,henüz kendisinin ne zaman yollarda olacağınj bilmiyorum ama öyle dedikleri gibi 1 -2 senede olmaz

  • Ahmet 09 Haziran 2020 13:33

    Bizde nasıl bir hırsızlık varsa fiatlar artıyor