E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'li misyonerler kaçırıldı---

ABD'li misyonerler kaçırıldı

ABD'li misyonerler kaçırıldı
17 Ekim 2021 - 13:13 borsagundem.com

Haiti'de, aralarında çocukların da bulunduğu ABD'li 17 misyonerin, bir çete tarafından kaçırıldığı bildirildi.

Ohio merkezli Christian Aid Ministries adlı kuruluşa göre, misyonerler, Haiti'de bir yetimhane inşa ettikten sonra ABD'ye dönerken kaçırıldı.

Öte yandan misyonun saha direktörünün, ABD Büyükelçiliği ile çalıştığı ve direktörün ailesi ile diğer kişilerin de aralarında bulunduğu 17 kişinin, Dışişleri Bakanlığının üssünde kaldığı aktarıldı.

ABD'de bir hükümet sözcüsü, dün gerçekleştirilen kaçırılma olayından haberdar olduklarını belirterek, "Yurt dışındaki ABD vatandaşlarının refahı ve güvenliği, Dışişleri Bakanlığının en yüksek önceliklerinden biridir." ifadelerini kullandı.

İSTENEN FİDYE 1 MİLYON DOLAR

Son dönemde çetelerin adam kaçırma girişimlerinde ciddi artış yaşandığı vurgulanırken, yetkililere göre, çeteler birkaç yüz dolardan 1 milyon dolara kadar değişen fidye talep ediyor.

Haiti'deki Birleşmiş Milletler Entegre Ofisi tarafından geçen ay yayımlanan rapora göre, 2021'in ilk sekiz ayında, Haiti Ulusal Polisine en az 328 kaçırma olayı bildirildi.

Büyükelçiliğe mikrodalga silahlarıyla saldırıldı iddiası

FETÖ'nün ABD'den kaçırılma planı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)