E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD’li küçük yatırımcı parayı seyahate harcıyor---

ABD’li küçük yatırımcı parayı seyahate harcıyor

ABD’li küçük yatırımcı parayı seyahate harcıyor
02 Nisan 2021 - 17:47 borsagundem.com

2021’in başında borsaları kasıp kavuran ABD’li amatör yatırımcılar, aşılama kampanyasındaki başarının ve mali teşvik uygulamalarının ulaşmasının ardından tasarruflarını yatırıma değil seyahate yönlendiriyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Popüler yatırımların tökezlemesi ve aşı kampanyalarının tüketicileri piyasa spekülasyonları yerine tatillere ve büyük çaplı satın alımlara odaklaması ABD’li amatör yatırımcıların borsa işlemlerine katılımlarını sekteye uğrattı.

Financial Times’ın haberinde yer alan Vanda Research'ün verilerine göre, ABD perakende ticaret akışlarının 21 günlük hareketli ortalaması Şubat ayındaki zirveden neredeyse yüzde 20 düşüş gösterdi. İşlemler günde 1,2 milyar dolara geriledi ve yeni mali teşvik çeklerinin hemen yeni bir dalgalanmayı ateşleyeceği yönündeki yaygın beklentileri boşa çıkardı.

Borsalardaki yaygın endişe, Tesla gibi popüler hisse senetlerinde bir geri çekilme olduğunu gösteriyor. Söz konusu tablo yatırımcılara, sosyal medya platformlarında sıklıkla vurgulandığının aksine, hisse senetlerinin sadece yükselmediğini gösterdi. Ocak ayında borsaya yeni giren amatör yatırımcılar Tesla hisselerinin güç kaybedişine maruz kaldılar.

Vanda Stratejisti Viraj Patel, "Bu kayıpların üzerine oturan yatırımcıların hemen sermaye dağıtma olasılığı çok daha düşüktür" dedi. Patel, “Net satış görmüyoruz. Yatırımcılar sadece bu isimlerden bazılarında bir toparlanma bekliyorlar” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği verilere göre S&P 500 Endeksi Perşembe günü 4.000 puanı geçerek önemli bir kilometre taşına ulaştı. Ancak 2021'in başlarında amatör yatırımcılar tarafından yoğun olarak tercih edilen hisse senetlerindeyse geri çekilme sürüyor. ABD’de enflasyon beklentileriyle birlikte yükselen tahvil faizleri perakende yatırımcılar tarafından yoğunlukla tercih edilen teknoloji hisselerinin zayıflamasına neden oluyor. Teknoloji hisselerinde yükselen tahvil faizleri nedeniyle getirilerin enflasyon karşısında aşınması riski öne çıkıyor.

Perakende ticaret faaliyeti bir darbe almış olsa da genel yatırımcı güveni yüksek olmayı sürdürüyor. Finansal araştırma şirketi EPFR verilerine göre, Mart ayı ortalarında küresel hisse senedi fonlarına girişlerde ABD hisse senedi fonları birinciliği yakalayarak haftalık rekor seviyeye ulaştı.

New York merkezli kâr amacı gütmeyen kuruluş Konferans Kurulu tarafından bildirilen önemli bir tüketici duyarlılığı araştırması da Mart ayında tüketici duyarlılığının bir yılın en yüksek seviyesine yükseldiğini gösteriyor. Konferans Kurulu Ekonomik Göstergeler Direktörü Lynn Franco, bu "yenilenen iyimserliğin" Amerikalıları "evler, arabalar ve yüksek maliyetli ürünleri satın almaya” teşvik ettiğini söyledi.

ABD Ulaştırma Güvenlik İdaresi'ne göre, aşılanan nüfus arttıkça ve insanlar tatil için veya ailelerini görmek için seyahat ettikçe, uçuşlar için görüntülenen yolcu sayısı Mart ayında salgın öncesinden beri görülmeyen seviyelere yükseldi.

Morgan Stanley Yatırım Yönetimi Birimi Kıdemli Portföy Yöneticisi Andrew Slimmon konuyla ilgili açıklamasında "İnsanlar seyahate çıkmayı düşünerek para harcıyorlar. Yakın zamanda piyasaya geri döneceklerine emin değilim" ifadelerine yer verdi.

Borsaları ikinci çeyrekte neler bekliyor?

 

Dolar, ABD verisiyle güçlendi

 

ABD'de tarım dışı istihdam beklentileri aştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)