E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'li Kongre üyesi: Taliban ABD'lileri esir tutuyor---

ABD'li Kongre üyesi: Taliban ABD'lileri esir tutuyor

ABD'li Kongre üyesi: Taliban ABD'lileri esir tutuyor
06 Eylül 2021 - 00:44 borsagundem.com

ABD'de Cumhuriyetçi kongre üyesinden Afganistan ile ilgili çarpıcı bir iddia geldi. İddiaya göre Taliban, Mezar-ı Şerif Havalimanı'nda Amerikan vatandaşlarını esir tutuyor.

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesindeki Cumhuriyetçilerin Lideri Michael McCaul, katıldığı Fox News yayınında Afganistan'dan hala tahliye edilemeyen Amerikan vatandaşlarının durumuna ilişkin yorumlarda bulundu.

Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif Havalimanı'nda Amerikan vatandaşları ve ABD ile iş birliği yapan Afganları taşıyan 6 Amerikan uçağı olduğunu kaydeden McCaul, bu uçakların iki-üç gündür ABD Dışişleri Bakanlığından onay almalarına rağmen kalkamadığını ileri sürdü.

McCaul, "Durum bir esir tutmaya dönüyor. ABD, Taliban'ı tamamen tanıyana kadar Amerikan vatandaşlarının ülkeden ayrılmasına izin vermeyecekler." dedi.

McCaul, ABD Dışişleri Bakanlığının açıkladığının aksine Afganistan'da sadece 100-200 değil çok daha fazla Amerikan vatandaşının kaldığını sözlerine ekledi.

Merkel: Taliban'la görüşmemiz gerekiyor

Afgan kadınlardan Taliban'a protesto

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)