E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'li komutanın YPG itirafı: Hata ettik!---

ABD'li komutanın YPG itirafı: Hata ettik!

ABD'li komutanın YPG itirafı: Hata ettik!
26 Eylül 2020 - 14:02 borsagundem.com

ABD'nin Suriye'de terör örgütü YPG'ye desteği devam ederken, eski ABD Avrupa Kara Kuvvetleri Komutanı'dan konuyla ilgili açıklama geldi. Eski ABD'li komutan, terör örgütü PKK'nın uzantısı YPG'ye silah verilmesinin 'korkunç bir hata olduğunu söyledi.

"Terör örgütü PKK’nın uzantısı YPG’ye silah verilmesinin korkunç bir hataydı." Bu sözler eski ABD Avrupa Kara Kuvvetleri Komutanı Ben Hodges'a ait.

Brüksel Merkezli Avrupa Politikaları Merkezi’nin internet üzerinden düzenlenen, ‘NATO ve Türkiye’ konulu konferansında konuşan Hodges, "YPG’ye silah verilmesi korkunç bir stratejik hataydı" dedi. ABD’nin bu adımı taktik kazanım amacıyla attığını ancak bunun müttefik Türkiye’yle ilişkilerin bozulmasına neden olduğunu belirten Hodges, ilişkilere format atılması gerektiğini söyledi.

Ben Hodges geçen yıl yaptığı bir açıklamada da YPG’nin PKK’nın uzantısı olduğunu kaydederek, "YPG müttefikimiz değil. Müttefik demek sadece duygusal değil, aynı zamanda hukuksal bir ilişki anlamına gelir. Yükümlülükler içerir. Bizim hukuksal olarak yükümlülüklerimiz, 1952’den beri NATO müttefikimiz olan Türkiye içindir" demişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • süleyman şah23 Aralık 2020 19:58

    geç kaldınız...sizlere geçmiş olsun...türkiye'yi resmen kaybetmiş oldunuz aslında size teşekkürn etmek lazım zira 300 yıldır düşman diye bildiğimiz rusya aslında bizim en doğal coğrafik müttefikimizmiş,bunu öğrendik,sağolun...

  • süleyman şah23 Ekim 2020 21:38

    haklısın,korkunç bir hata...bu hata sizi bitirecek,türkiye'yi kaybedeceksiniz...türkiye'nin yeni müttefiki komşusu coğrafik müttefiki rusya olacktır,doğrusu da budur...

  • ışın Özdemir27 Eylül 2020 12:28

    samimi olduğuna inanmıyorum ama yinede düşünmesi güzel akıl başa gelir belki

  • Hamit26 Eylül 2020 21:28

    O verdiginiz silahlar bir gun size donebilir eyy Avrupa, eyy ABD hukumeti. Bunları hiç düşündünüz mü. Niye müttefik dediginiz Türkiye ye gerekli yardimi ve kolaylığı yapmıyorsunuz. Ilişkiler zedelendi bu yaptıklarınızla. Turkiye vatandaşı size hiç guveniyor mu acaba. Biliyor musunuz. Soylediginiz Sozleriniz bile lafta kalıyor

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU26 Eylül 2020 17:11

    Ben kürdistan özertlik bölgesi kurulacağını zannetmiyorum.kurulsa bile yaşama şansı yoktur.fırat ırmağının suları bir keser isek ve bu bölgeyi izole eder isek iş biter.abd yaptığı kahbelikten başka bir şey değil.ama bunların hesabını bir gün Türkler keser abd ye.

  • süleyman şah23 Ekim 2020 21:38

    hocam,abd'den kahpe çıkar,müttefik çıkmaz,türkiye'nin müttefiki coğrafik doğal komşusu rusya'dır...

  • ...26 Eylül 2020 15:33

    gün gelir o silhlar ABD de kullanılır. bu işler böyle. Ortadoğuya silah verelim, orta doğu karışsın demek, yanlış olur. Ki gelişen teknolojı ile gün gelecek makınalar, sistemelre karşı gerilla, sistemleri çökecek. Teknolojık filmlerde bile böyle oluyor

  • Nedim26 Eylül 2020 15:21

    ..tir oradan  emekli olduktan sonra pişmanlık ayakları da başka bir strateji olsa gerek.

  • manyak herif26 Eylül 2020 15:14

    dostumuz amerikanın müttefiği YPG deil PKK dır.türkiye ise dostu ve stratejik ortağıdır.iyi ki amerika gibi yiğit ve gerçekleri ifade eden dost ve ortağımız var.

  • Çakma okie26 Eylül 2020 23:25

    Okie dokie nin yeni nick imi. 😀 Tarz aynı