E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'li generalden itiraf gibi 'Çin' açıklaması!---

ABD'li generalden itiraf gibi 'Çin' açıklaması!

ABD'li generalden itiraf gibi 'Çin' açıklaması!
06 Aralık 2021 - 12:49 borsagundem.com

ABD Uzay Kuvvetleri'nde görev alan General David Thompson Çin'in büyüyen askeri uzay potansiyeli konusunda uyarılarda bulundu.

Hipersonik füzesi ile dikkatleri üzerine çeken Çin başta ABD olmak üzere pek çok ülkenin radarında.

Ancak nükleer kapasiteye sahip olduğu düşünülen füze Çin'in uzay programının sadece bir parçası. Ülke bu alanda pek çok çalışma ve yatırıma son sürat devam ederken ABD'den çok konuşulacak açıklamalar geldi.

Hürriyet'teki habere göre; ABD Uzay Kuvvetleri Operasyon Başkan Yardımcısı General David Thompson Çin'in büyüyen askeri uzay potansiyeli konusunda itiraf gibi açıklamalara imza attı. Çin'in uzayda ilk vuruş kabiliyetine sahip olup olunmadığı sorusuna Thompson'ın cevabı 'bir potansiyel var' oldu.

Politico'da yer alan habere göre, Thompson 'Uzay Gücü'nün yaratılmasının nedenlerinden biri de bu' dedi.

"Fox News Sunday" programında konuşan Thompson şu ifadelere yer verdi;

'2020'li yılların sonunda uzayda lider olacaklarının önceden kestirilebilecek bir sonuç olduğunu düşünmüyorum, ancak inanılmaz bir hızla ilerliyorlar.'

İngiliz Financial Times gazetesinin deşifre ettiği hipersonik füze Çin hükümeti tarafından yalanlansa da bu açıklama inandırıcı bulunmamıştı.

Pek çok kaynağa göre, Pekin, nükleer kapasiteye sahip füzenin fırlatmasını ağustos ayında yaptı. Uzay sınırından önceki alçak yörüngeye kadar çıkan füze, daha sonra Dünya’ya doğru düşüşe geçti ve yerdeki hedefini 32 kilometre ıskaladı.

ABD eski Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası olarak da bilinen 2020 savunma bütçesini onaylaması ile birlikte ABD Uzay Kuvvetleri Komutanlığı resmen kurulmuştu.

Çin'den ABD borsalarındaki düzenlemeye tepki

 

Çin, döviz işlemleri için kuralları sıkılaştırdı

 

ABD istihbaratının hazırladığı 'Rusya'nın Ukrayna'yı işgal planı' sızdı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa06 Aralık 2021 16:41

    Irak,Afganista ve Libya gibi garip ,fakir ve müslüman ülkeleri vuruncaya kadar yiğitseniz Çin'e müdahale edin,Rusya'ya  müdahale edin,Sonunuz geldi siz de bölünüp parçalanacaksınız.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU06 Aralık 2021 13:31

    uyarıda bulunmuş.ne yani hiç bir devlet hiç bir şey yapmayacak oturacak sizlermi yapacaksınız.neden rahatsız oluyorsunuz.bu dünya sizlerin kölesimidir.