E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD'li bankalar birleşecek mi?---

ABD'li bankalar birleşecek mi?

ABD'li bankalar birleşecek mi?
11 Temmuz 2013 - 13:58 borsagundem.com

Fitch, Amerikan bankalarının maliyet baskısını aşabilmek için birleşme yolunu arayacağını söyledi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 50 milyar dolar ve altında varlığa sahip olan Amerikan bankalarının, kredi rekabeti ve yüksek düzenleme maliyetleriyle mücadele edebilmek için önümüzdeki 18 ayda muhtemelen daha fazla şirket evliliği yapacağını öngördü.
Fitch raporunda, banka yönetimlerinin artan faizlerin arz ettiği risklerle başa çıkabilmek için de birleşme arayışına girebileceğinin ifade edildi.
"Çok az kredi fırsatının peşinde koşan çok az banka var" yorumuyla öne çıkan Fitch analistlerinden Justin Fuller, en büyük bankaların, büyüklük ve fonlama avantajlaırndan ötürü küçüklere değerinin altında fiyat biçebileceğini söyleyerek "Böylelikle küçük bankalar sıkışacak" dedi.
Fuller, 5 ila 15 milyar dolar varlığa sahip olan bankaların şirket evliliği arayışında olacağını, 50 milyar dolar üzerinde varlığa sahip olanların ise 100 milyar dolara ulaşmaya çalışacağı tahmininde bulundu.
Fitch analisti, şu anda piyasalardaki belirginliğin arttığını, bu nedenle de alım ve entegrasyon süreçlerinin idaresinin daha iyi bir şekilde yapılabileceğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)