E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'li bankadan flaş yorum: O borsalar şaşırtacak---

ABD'li bankadan flaş yorum: O borsalar şaşırtacak

ABD'li bankadan flaş yorum: O borsalar şaşırtacak
28 Kasım 2019 - 10:57 borsagundem.com

JP Morgan 2020 yılında Asya hisse senetlerinde yükseliş beklediğini, özellikle Güney Kore ve Hindistan borsalarının yatırımcıları 'şaşırtabileceğini' belirtti

JP Morgan 2020 yılında Asya hisse senedi piyasaları için iyimser. Kurum, özellikle Güney Kore ve Hindistan'ın iyi performans kaydedeceği görüşünde..

JP Morgan'ın Japonya hariç Asya bölgesinden sorumlu hisse senedi stratejisti James Sullivan bu yıl agresif politika gevşemesi, ticaret belirsizliği kaynaklı şokların azalmaya başlaması ve bu yılın son çeyreğinde büyümenin dip yapıp 2020'de toparlanacağı beklentisiyle boğa tutumunda olduklarını söyledi. Sullivan CNBC'ye yaptığı değerlendirmede 2020 Kasım ayında ABD'deki seçim sezonunu işaret ederek gelecek yılın 2. yarısında koşulların daha zorlu olabileceği uyarısında bulundu.

Asya hisse senetlerinin küresel teknoloji talebindeki toparlanma ve şirketlerin yatırımlarını sürdürmesinden faydalanabileceğini belirten uzman özellikle Kore ve Hint Borsalarının bu trendden fayda sağlayacağını ve yatırımcıyı 'şaşırtacağını' dile getirdi. Sullivan "Güçlü performans gösteren Samsung gibi şirketler favorimiz." dedi.

Hindistan'a dair ise "Mali teşviğin etkilerini görüyoruz. Karlılık tahminlerindeki negatif revizyonların dibe indiğini görmeye başlıyoruz" dedi. Eylül ayında Hindistan hükümeti ekonomik büyümeyi canlandırmak için şirketlere ve imalatçılara yönelik vergi indirimine gitmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)