E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'li Bakandan Akar'a S-400 çağrısı---

ABD'li Bakandan Akar'a S-400 çağrısı

ABD'li Bakandan Akar'a S-400 çağrısı
02 Nisan 2021 - 00:40 borsagundem.com

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in Türk mevkidaşı Hulusi Akar ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin Pentagon'dan yapılan açıklamada, ABD'li bakanın Türk tarafına 'S-400'leri elinde tutmama' yönünde çağrı yaptığı kaydedildi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Bakan Lloyd Austin'in Türk mevkidaşı Hulusi Akar ile dün yaptığı telefon görüşmesine ilişkin açıklama yaptı.

AKAR'A TEŞEKKÜR

Görüşmede ABD ile Türkiye arasındaki karşılıklı savunma ilişkisine ve NATO ortaklığı bağlamında kolektif güvenliğe olan bağlılığın altı çizildiğini belirten Kirby, "Bakan (Austin), Türkiye'nin Afganistan'daki Kararlı Destek Misyonu'nun bir parçası olarak ve devam eden barış sürecine destek olarak oynadığı önemli rol için Akar'a teşekkür etti" dedi.

Kirby, açıklamasında iki yetkilinin olumlu diplomatik gelişmeleri; NATO müttefikleri Türkiye ve Yunanistan arasında devam eden ve Bakan Austin'in de memnuniyetle karşıladığı istikşafi görüşmeler dahil Doğu Akdeniz'deki tüm gerilimleri azaltma çabalarını ve tarafların söz konusu sürece olan bağlılıklarını ele aldığını belirtti.

İŞ BİRLİĞİ VURGULANDI

Sözcü, Austin'in ayrıca USS Monterey ve USS Thomas Hudner'ın yanı sıra Türk gemilerinin de yer aldığı son tatbikatlar da dahil olmak üzere Karadeniz'de müttefikler ve ortaklar arasındaki iş birliğini vurguladığını dile getirdi.

Kirby, "Bakan Austin ve Akar, Rusya'nın yarattığı sorunlar da dahil olmak üzere NATO'nun doğu ve güney sınırlarındaki istikrarsızlığı tartıştı" ifadelerini kullandı.

Austin'in, ABD ile Türkiye arasındaki askeri iş birliğini güçlendirme yönünde çalışamanın önemine dikkat çektiğini söyleyen Kirby, Bakan'ın Türk tarafına 'S-400 hava savunma sistemlerini elinde tutmama' çağrısı yaptığını kaydetti.

ABD medyasından S-400 itirafı

 

NATO'dan Türkiye ve S-400 açıklaması

 

Satterfield'dan S-400 yorumu: Türkiye vazgeçmeli

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)