E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'li 170 vekilden Biden yönetimine Türkiye çağrısı---

ABD'li 170 vekilden Biden yönetimine Türkiye çağrısı

ABD'li 170 vekilden Biden yönetimine Türkiye çağrısı
01 Mart 2021 - 23:23 borsagundem.com

ABD Temsilciler Meclisi'nin 170 mensubu, Dışişleri Bakanı Antony Blinken'e yazdıkları mektupta Biden yönetimini Türkiye'ye dönük politikasını formüle ederken 'tedirgin edici insan hakları meselelerini' ele almaya çağırdı

ABD Temsilciler Meclisi'nde Demorkat ve Cumhuriyetçi partilerden 170 vekil tarafından 26 Şubat tarihinde kaleme alınan ve bugün kamuoyuna duyurulan mektupta, ABD Başkanı Joe Biden'ın Türkiye politikasına ilişkin öneriler yer aldı.

NATO müttefiki Türkiye'nin, ABD'nin uzun süredir ortağı olduğuna vurgu yapılan mektupta, Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetiminin ABD ile 'ilişkileri gerdiği' ifade edildi.

Mektupta, "İkili ilişkilerimizde stratejik konular haklı olarak büyük ilgi gördü, fakat Türkiye'de meydana gelen ağır insan hakları ihlalleri ve demokratik gerileme de önemli endişe kaynağı" ifadelerine yer verildi.

Türkiye'de 'yargının zayıflatıldığı' ve ifade ve basın özgürlüğünün 'törpülendiği' öne sürülen mektupta, 'muhalefetin baskı altında tutulduğu' iddiası yer budu.

Öte yandan mektubun imzacıları arasında, Temsilciler Meclisi'nin Demokrat Dışişleri Komisyonu Başkanı Greg Meeks ve komisyonun üst düzey Cumhuriyetçi mensubu Mike McCaul da yer aldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 Şubat'ta yaptığı açıklamada Ankara ile Washington'un ortak çıkarlarının, farklılıklarından daha ağır bastığını ve Türkiye'nin ABD ile daha iyi bir iş birliği istediğini söylemişti.

Ankara ile Washington arasındaki gerilimin ana başlıkları arasında ABD'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) verdiği destek ve Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri alımı yer alıyor.

ABD’den Ukrayna’ya 125 milyon dolarlık askeri yardım paketi

MEB'den yüz yüze eğitime ilişkin yeni açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fatih islambul 02 Mart 2021 12:22

    Bak  hele keferele bak sen sizler  ülkenizde  zencileri  yargısız infaz edin  senoto binanızı  koruyamayın  afganistanda  ırakta suriyede yemende filistinde libyada  müslümanların  masumların  kanını  dökün  töreristlerle iş birliği yapın  bunlar  yetmezmiş  gibi ÜLKEMİZİN  İÇ İŞLERİNE KARIŞIN  REİSİMİZE DİL  UZATIN . UTANMAZLAR  HADSİZLER.

  • Gökhan Çetinoğlu02 Mart 2021 10:33

    DEMEK Kİ BİR SORUN VAR VE REFORM GEREKİYOR!          Recep Tayyip Erdoğan, son yıllarda uluslararası alanda ve hak savunucuları tarafından Türkiye'ye en fazla eleştirilerin yöneltildiği alanlardan biri olan insan hakları konusunda yeni düzenlemeleri açıklamaya hazırlanıyor.Erdoğan'ın bugün yapacağı konuşmada açıklaması beklenen "İnsan Hakları Eylem Planı"nda başta yargı olmak üzere bir dizi alanda yeni uygulamaların yer alması bekleniyor.Getirilecek düzenlemelerin bir kısmının Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) yeni bir yargı paketi olarak sunularak yasalaşması, bir bölümünün de idari kararlarla hayata geçirilmesi planlanıyor.Erdoğan'ın açıklayacağı reformların temasının "özgür birey, güçlü toplum, daha demokratik bir Türkiye".

  • vatansever02 Mart 2021 11:35

    abd de reform yapmalı halk meclis bastı...demek ki birşeyler eksik ırkçılık tavan yapmış....

  • vatansever02 Mart 2021 09:44

    Bize karşı bir hamleye bizde aynı şekilde cevap vermeliyiz...sen kim oluyorsunda iç işlerimize karışıyorsun bizde aynı tarzda rapor hazırlamalıyız....

  • VS02 Mart 2021 09:43

    Abd nin şatafatına özenen gençlik,abd nin yõneticilerinin zor zaman da insana sıfır değer verebileceğini görmeli

  • CGÜÇLÜTÜRK02 Mart 2021 09:26

    eyy amerika, bizi bırakın da siz kendinize bakın.

  • Pala02 Mart 2021 08:17

    Gavurdan yüksek faizle borç para alıp lüks makam arabasına binersen böyle olur işte. Dün borç alan, bugün azar işitir, yarın emir alır

  • Dost mu Düşman mı02 Mart 2021 08:15

    Sen önce Kaşıkçının hakkını gör ve de FETÖ ve PKK borazanlığı bırak ey ABD Temsilcileri.Ermenistan gibi sen de Türkiyenin dostluğunu Erdoğan düşmanlığıyla kazanamayacağını anlayın artık.

  • 2802 Mart 2021 07:12

    Gulermisin aglarmisin

  • SIFIR MALİYET02 Mart 2021 05:07

    BENCE KENDİ ÜLKENDE İNSANLARA NASIL DAVRANILACAGINI ÖGRENMELİSİNİZ 

  • işin doğrusu02 Mart 2021 03:03

    bu ırkçı conilerin yalan söylemlerine dair haberlerini, aslında hiçbir kanalda haber yapmamak lazım. önce bi aynaya baksın bu kefereler...

  • Yorum02 Mart 2021 02:03

    Sokak ortasında adamın bögrüne basa basa adamı öldürdüler adam eli defa nefes alamıyorum diyor yinede devam ediyor nefesini kesmek için ondan sonra çıkıp pişkin pişkin konuşuyorlar hergün kaç adam öldürüyor bu abd polisi acaba siyahi çocuğun üstüne üç tane polis şajör boşaltıyor sora çıkıp bize laf söylüyorlar bunları bizim dış işleri rapor edip antony blenkının önüne koymalı ne zaman bizim için tek kelime etsin hemen ardından 10 saniye sonra dış işlerimiz çıkıp tek tek tek bunların yüzüne tükürürcesine dim dik anlatmalı o zaman tüm abd medyası antenlerini buraya çevirecektir birde bu kaşıkçı abd vatandaşı değil mi vatandaşını eritip öldürdüler ama azmettiricisine abd de bir dava açamadılar dinleri imanları para olanlar bize ne söyliyebilir ki abd başkanı biz petrol için suriyedeyiz peki onca öldürüp yuvasından ettiğiniz insanlar

  • Gökhan Çetinoğlu02 Mart 2021 10:38

    Amaa ABD de bazı politikacılar ve halkın da çoğunluğu bu sorunların var olduğunu kabul ediyor ve bir karşı mücadele içinde... Biz de çoğunluk her türlü sorunu reddettiği gibi. Sorun var diyenler de vatan haini oluyor. İşte asıl sıkıntı burada!  

  • Fhr02 Mart 2021 00:05

    Aq çatır çatır adam öldürüyorlar sonra bize gelmiş insan hakları diyorlar pezoların insan dediği içimizdeki ajanları seni beni insandan sayıyorlar sanmayın

  • Şenol 02 Mart 2021 00:02

    Tırrik ler önce kendi ülkenizdeki insan hakları ihlallerini sorgulayın siyahileri ırklar a ayırdınız ettiğiniz eziyet ve zulüm önce mızrağı kendi bitarafınıza sokun sonra iğneyi bize getirin

  • Türk01 Mart 2021 23:44

    Ne oldu paşinyanlar hahaha verginsiniz yine bugün :))