E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB'den Türkiye'ye yaptırım girişimleri---

AB'den Türkiye'ye yaptırım girişimleri

AB'den Türkiye'ye yaptırım girişimleri
16 Eylül 2019 - 14:36 borsagundem.com

Türkiye'ye sondaj çalışmaları nedeniyle ek yaptırım girişimleri önümüzdeki ay Avrupa Birliği Liderleri Zirvesi'nde ele alınacak.

Brüksel'de pazartesi günü devam eden Genel İşler Konseyi'nde Yunanistan ve Kıbrıslı Rumların Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmaları nedeniyle Türkiye'ye yönelik ek yaptırımlar oluşturulması konusunu gündeme getirmek istedikleri ancak konunun önümüzde ay gerçekleşecek olan Avrupa Birliği (AB) Devlet Liderleri Zirves'ne kaldığı öğrenildi.

Göçmen kozuna karşı ek yaptırım mı?

Euronews Türkçe'nin kaynaklardan edindiği bilgiye göre hali hazırda alınan kararlara ek olarak henüz yeni yaptırım maddeleri somutlaştırılmadı ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın göçmenlere ilişkin 'sınırları açarız' söylemi sonrası bu konunun AB tarafından karşı yaptırım kozu olarak AB zirvesinde gündeme gelebileceği ve kullanılabileceği belirtiliyor.
 
Alınmış olan yaptırım kararları

AB Dışişleri Bakanları Temmuz ayında konuya ilişkin görüşmeler sonrası Türkiye ile üst düzey toplantıları askıya alma ve Avrupa Yatırım Bankası'ndan giden fonları kısma kararı almışlardı. Sondaj çalışmalarının parçası olan özel firmalara yönelik yaptırım uygulama hakkı ise saklı tutulmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Eren 17 Eylül 2019 01:40

    Ah alamadık ama En başta istesek alırdık , Vize Serbestisini , Bizim Türkiye Müzakere yapmayı , hep bekle ve gör politikasını uygulaması ile netice alamıyor. Mülteci kozuna karşı , Avrupa Vize Serbestisini hala almak mümkün. Ancak baskı ve Netice alacak şekilde Anlaşma yapılmalıdır.

  • Osman16 Eylül 2019 16:47

    biz onların bekçisimiz?

  • kemal16 Eylül 2019 14:52

    Açın,kapıları,gönderin,göçmenleri,Akılları,basına,gelsin