E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB'den Türkiye'ye yaptırım açıklaması: Liste oluşturuluyor---

AB'den Türkiye'ye yaptırım açıklaması: Liste oluşturuluyor

AB'den Türkiye'ye yaptırım açıklaması: Liste oluşturuluyor
20 Ocak 2020 - 21:23 borsagundem.com

Avrupa Birliği, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yaptığı sondaj çalışmaları nedeniyle yaptırımlarla sonuçlanacak olan isim listesi oluşturma çalışmalarını sürdürdüğünü duyurdu.

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları toplantısının ardından Brüksel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Avrupa Birliği Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "Kıbrıs Dışişleri Bakanı bizi sondaj çalışmaları konusunda bilgilendirdi. Konuyla yakından ilgilenen çalışma gruplarının gerekli yaptırım uygulanması doğrultusunda isim listesini tamamlamasını bekliyoruz. Listede bazı isimlerin yer aldığını biliyoruz." ifadelerini kullandı. Borrell, listenin ne zaman hazır olacağına yönelik bilgi vermedi.

Libya görüşüldü: 'Kalıcı ateşkes için çalışmalar yürütmeliyiz'

Euronews'te yer alan habere göre, Berlin'deki uluslararası konferansın hemen ardından Brüksel'de Libya'daki gelişmeleri masaya yatıran Avrupa Birliği dışişleri bakanları bölgede kalıcı barış arayışına girdi. Borrell, "Bugün burada Avrupa Birliği'nin bölgede barış sağlamak için daha fazla neler yapabileceğini konuştuk. Farklı senaryoları masaya yatırdık. Silah ambargosuna uyulmasının önemine vurgu yaptık. Bu geçici bir ateşkes, bizler kalıcı ateşkes için çalışmalar yürütmeliyiz." dedi.

Libya'nın "bir tümör gibi bölgeye hızla yayıldığını" ifade eden Borrel, 2019 yılında Sahel ülkelerinde toplam bin 500 askerin hayatını kaybettiğini ifade etti. 2012 yılından bu yana bu rakamın en yüksek seviyeye ulaştığını söyledi.

23 Mart tarihinde Brüksel'de uluslararası zirve düzenlenecek

Bölgenin güvenliği konusunda Avrupa Birliği'nin önemli bir aktör olduğunu ifade eden Borrell, "Stratejik işbirliği için anlaşma sağlandı. 23 Mart tarihinde farklı aktörleri bir araya getiren uluslararası bir zirve düzenlemeyi planlıyoruz. Umarız Berlin zirvesi kadar başarılı olur." dedi.

Toplantıda görüşülen diğer konular ise iklim krizi ve Avrupa Birliği'nin bu konuda atacağı adımlar oldu. Venezuela, Bolivya, Hindistan ve İran da masaya yatırıldı. Borrell, "Önemli olan yeni bir anlaşma yapmak değil, İran ile imzalanan nükleer anlaşmayı kurtarmak." dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Burhan21 Ocak 2020 18:34

    Borsanın acele bir şekilde yukarı çıkma çabası anlaşıldı.

  • EVVEL21 Ocak 2020 17:34

    Bunları mat etmek için sadece iki kelime yeter ama tarih bilinci şart. (Kavimler Göçü) :D 

  • Çözün artık21 Ocak 2020 10:57

    Bir an önce AB ile tüm ilişkilerimizi keselim bu tarihi düşmanlarımızdan uzaklaşalım. Kapıları da sonuna kadar açalım. Mültecilerde istedikleri  AB ülkesine gitsin hala niye bekliyoruz. Adamlar daima bizi yok etme batırma peşinde.

  • Nedim21 Ocak 2020 07:58

    İşleri güçleri adilik pislik.  İçleri kurumuş aşağılık fosiller!  Çok değil 3-4  sene sonra köpek gibi yalakalık yapmaya başlayacaksınız!  Sizden alacağımız bir teknoloji transferi vs. neredeyse kalmadı!

  • Kamil21 Ocak 2020 00:18

    Suriyelilerin batıya doğru gitme zamanları geldi

  • köfteci20 Ocak 2020 23:21

    manda dan iyi köfte olur

  • 4444420 Ocak 2020 22:36

    Hadi açıklayın ama ne olur yaza bırakmayın... Belli mi olur Avrupaya giden doğal gaz borularında patlama olur, gaz akışı durur, Avrupanın canı soğuktan donamak ister. Mülteciler sallara binip Avrupayı ısıtmaya gelmek ister.. Hadi elinizi çabuk tutun

  • Bekle AB20 Ocak 2020 22:10

    Yakında biz size yaptırımlar uygulayacağız az kaldı.

  • bekle köfteci20 Ocak 2020 22:39

    köfteci senin gibi zihniyetlerin de ancak bu kadar kapasiteniz var.Bekle göreceksin bu adamları hizaya getiririzde senin gibilerin bunları anlıyacağını pek sanmıyorum.Mandacı zihniyetsiniz.

  • köfteci20 Ocak 2020 22:21

    onlara bir şey satmayalım birde oradan turist kabul etmeyelim sonra zimbabve   veya ugandaya mal satalım

  • WERS20 Ocak 2020 22:01

    YUNANİSTANIN ZORUYLA LİSTE HAZIRLIYORLAR OYLAMAYA AÇILINCA ALMANYA BAŞTA KARŞI ÇIKACAKTIR

  • ??20 Ocak 2020 21:55

    Sen hayırdır ya ?