E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB’den Türk şirketlerine uyarı!---

AB’den Türk şirketlerine uyarı!

AB’den Türk şirketlerine uyarı!
07 Ekim 2022 - 11:18 borsagundem.com

Rusya'ya sekizinci yaptırım paketini açıklayan Avrupa Birliği (AB), savaşın başladığı günden itibaren Rusya ve Rus şirketleri ile giderek artan şekilde işbirliği yapan Türk şirketlerini, bu yaptırımlar kapsamına girme riskine karşı uyardı.

Avrupa Birliği (AB), savaşın başladığı günden itibaren Rusya ve Rus şirketleri ile işbirliği yapan Türk şirketlerine, bu yaptırımlar kapsamına girme riskine karşı uyarıda bulundu

BBC Türkçe’nin haberine göre, Avrupa Komisyonu'nun Finansal Hizmetler, Finansal İstikrar ve Sermaye Piyasaları Birliği’nden Sorumlu Üyesi Mairead McGuinness, dün Ankara'da görüştüğü hükümet yetkilileri ve iş dünyası temsilcilerine yeni yaptırımlar hakkında bilgi verdi ve Brüksel'in uyarılarını gündeme getirdi.

McGuinness, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile bir araya geldi.

Komisyon üyesi, akşam yemeğinde de iş dünyasının önde gelen dernekleri ve kurumlarıyla toplantı yaptı.

AB delegasyonundan yapılan açıklamada, “Komisyon üyesi McGuinness, yaptırım politikalarını ve daha ileri iş birliği fırsatlarını ele almak ve hükümet üyeleriyle görüşmek üzere Türkiye'yi ziyaret ediyor” ifadelerine yer verildi

AVRUPALI YETKİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Avrupalı yetkili, Ankara'daki resmi temaslarının ardından Twitter üzerinden yaptığı kısa açıklamada, “Rusya'ya karşı yaptırımlarımızın uygulanmasına ve yaptırımların hile yoluyla atlatılmasını tespit edip kökünü kazıma ihtiyacına güçlü bir şekilde odaklandığımızı iletme fırsatı doğdu” diye konuştu.

McGuinness'in Ankara temaslarını daha önemli kılan gelişme, ziyaretin, AB'nin Rusya'ya dönük sekizinci yaptırım paketini kabul etmesinin hemen ardından gerçekleşmesi oldu.

Rusya'nın petrol satışına tavan fiyat getirmesi nedeniyle çok tartışılan AB'nin yeni yaptırım paketi, ithalat ve ihracat kısıtlamalarının yanı sıra yaptırımları hileli yollarla delen kişi ve kuruluşların caydırılmasını da içeriyor.

AB, Rusya'ya 8. yaptırım paketini onayladı

 

AB, Rus kömürüne uygulanan yaptırımları hafifletti

 

Rusya'dan ABD Ticaret Bakanı ve Hollywood yıldızlarına yaptırım

 

Rusya ekonomisi yaptırımlara nasıl dayandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)