E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB'den skandal karar: Türkiye için kısıtlayıcı tedbirler!---

AB'den skandal karar: Türkiye için kısıtlayıcı tedbirler!

AB'den skandal karar: Türkiye için kısıtlayıcı tedbirler!
11 Kasım 2019 - 15:11 borsagundem.com

Avrupa Birliği (AB), Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetlerine ilişkin uygulamak istediği kısıtlayıcı tedbirler için bir çerçeve belgesinde anlaştı.

Brüksel'de toplanan AB Dış İlişkiler Konseyi, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetlerini ele aldı. 

Toplantı sırasında AB Konseyinden yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yaşa dışı sondaj faaliyetlerine cevap olarak uygulanması planlanan kısıtlayıcı tedbirler için bir çerçeve belgesi kabul edildi." ifadesine yer verildi.

KISITLAYICI TEDBİRLER

Çerçeve belgesinin Doğu Akdeniz'deki "yasa dışı sondaj faaliyetlerinden" sorumlu kişi ve kurumlara karşı kısıtlayıcı tedbirler uygulanmasını mümkün kılacağı belirtilen açıklamada, söz konusu tedbirlerin seyahat yasağı ve kurum ve kişilerin mal varlıklarının dondurulmasından oluşacağı kaydedildi. 

Açıklamada, kısıtlayıcı tedbirler listesinde yer alacaklara AB'den kişi ve kurumların fon aktaramayacağının altı çizildi.

"Kısıtlayıcı tedbirlerin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin karasuları, münhasır ekonomik bölgesi ya da kıta sahanlığında" sondaj faaliyetlerinde bulunan kişi ve kurumları hedef alacağı aktarılan açıklamada, kararın ekim ayı AB Liderler Zirvesi'ndeki sonuç bildirgesiyle uyumlu olduğu belirtildi. 

18 EKİMDE ANLAŞMIŞLARDI

AB Konseyi, 18 Ekim'de  "Doğu Akdeniz'de yaşa dışı sondaj faaliyetlerinden sorumlu gerçek ve tüzel kişileri hedef alan kısıtlayıcı tedbirlerin devreye sokulması" konusunda anlaşmıştı.

Konsey, bu konuda AB Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonuna hızla teklif sunması için çağrıda bulunmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yiğit12 Kasım 2019 12:41

    kasanız boş matematik oyunları yüksek faizle ab de ülkelerinden döviz borcu alıyorsanız abd dahil ihtiyaç sahibiyseniz onların oyuncağı olursunuz en hakiki murişt ilimdir bağırıp çağırma ile bu işler olmaz meydan okuma ile bu işler olmaz bedelini türk miletine ödetirler ayıya köprüden geçinceye kadar yani kalkınmanızı tamamlayıncaya ayağınız yere basıncaya kadar dayı demek mecburiyetindesiniz vesselam 

  • Selahattin Ölmez12 Kasım 2019 00:04

    Benim anlamadığım RTE dene bu göçmeleri ülkemizde tutuyor. Neden biz AB'nin bekçiliğini yapıyoruz. Sana ne giden gider kalanlara bakaydık madem. Bu kararı almak için sen bizlere danışıp referandum mu yaptık hayır. Kendi kendine neden karar veriyorsun. Bak AB ülkeleri dibimizi oyuyorlar. Artık aç şu kapıları yoksa 2023 seçimlerini boş yere kayıp edeceksin.aynen büyük şehir belediye seçimlerinin kayıp ettiğin gibi. Bile bile böyle büyük hatalar yapılır mı?

  • Selim özdemir.13 Kasım 2019 20:47

    Haklısın tutmaması gerekir.ama şuan bizim elimizde avrupa birlig8ne karşı kullanabileceğiimiz basma bir kozumuz yok.onları gönderdiğimiz zaman o aldıkları bir takım tedbirler emin ol yaptırım olarak karşına çıkacaktır.ama şuan o kadar ileri gidecek cesaretleri yok.

  • asena11 Kasım 2019 18:16

    bunlar şerefsizin önde gideni bizim çevremizekiler sizi niye kaşındırıyo pis avrupa başınıza taşyağsın

  • irfan11 Kasım 2019 15:45

    AB bizi durduramayacaksınız

  • Hasanby11 Kasım 2019 15:39

    Doğu Akdeniz'e kıyısı olmayan bütün ülke gemileri,sondaj kuleleri derhal kendi ülkelerine dönmelidir. Yaptırım kararı hakkını nereden buluyorsunuz. Dağda gelip bağdakini mi kovuyorsunuz. Sıkar biraz. Aynı kısıtlamaları biz de size uygularız

  • Ces3411 Kasım 2019 18:57

    Dış güçlere borcunu kapadığın zaman yaparsın yoksa bir halt edemezsin