E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB'den kritik Suriye çıkışı---

AB'den kritik Suriye çıkışı

AB'den kritik Suriye çıkışı
19 Mart 2018 - 20:46 borsagundem.com

Mogherini, Suriye'de yaşanan iç savaşa ilişkin, "Savaşı kazanabilirsiniz ancak kapsayıcı bir sistem geliştiremezseniz barışı tesis edemezsiniz. Bunun yolu da kapsayıcı siyasi uzlaşıdan geçer." dedi.

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, AB üyesi ülkelerin Dışişleri Bakanlarının katıldığı ve yaklaşık 8 saat süren Dışişleri Konseyi'nin ardından basına açıklamalarda bulundu. 

Eski Rus çifte ajan Sergey Skripal'e yapılan saldırıda İngiltere ile dayanışma içinde olduklarını belirten Mogherini, Rusya'nın konuya ilişkin şüpheleri gidermesi gerektiğini ifade etti.

SURİYE'DE SİYASİ UZLAŞI ÇAĞRISI

Mogherini, toplantıda Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Stefan de Mistura'nın kendilerini bilgilendirdiğini belirterek, bölgede durumun daha kötüye gitmesinden duyduğu endişeyi dile getirdi.

Mistura ile nisan ayında düzenlenecek Suriye konulu Brüksel Konferansı'nı da değerlendirdiklerini aktaran Mogherini, "Savaşı kazanabilirsiniz ancak kapsayıcı bir sistem geliştiremezseniz barışı tesis edemezsiniz. Bunun yolu da kapsayıcı siyasi uzlaşıdan geçer." diye konuştu.

KORE MEMNUNİYETİ

Mogherini, bugün Güney Kore Dışişleri Bakanı Kang Kyung-wha ile de görüştüklerini anımsatarak, Kore Yarımadası'nda son dönemde barış için atılan adımlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ayrıca İran'ın Orta Doğu'daki siyasetinden endişe duyduğunu söyleyen Mogherini, İran ile Nükleer Anlaşma'nın sürdürülmesinden yana olduklarını sözlerine ekledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ziya19 Mart 2018 23:41

    Aşağılık sürüngenlerden farkınız yok! Her bir ülkede bu alçakları pohpohlayıp müslümanların camilerini yaktırın! 3 tane göçmene sahip çıkamayıp çocuklarını insan tacirlerine bırakın! Ondan sonra Türkiye ye akıl verin! Haddinizi bilin aşağılık sürüngenler. Hala bu hayvanatları ciddiye alan varsa yazıklar olsun.

  • demirkan 19 Mart 2018 22:32

    biz savaş istemiyoruz. anacak sınırlarımızda terör tehtidi de istemiyoruz. güney sınırlarımız güvenli olmalı. Türkiyede yaşayan kürtler bu ülkenin asil vatandaşıdır. ayrım yok bu vatanı beraber sahip çıkacağız. pkk nın oyununa gelmeyelim onlar bir maşa.

  • KERİM 19 Mart 2018 22:02

    palavracılar

  • mzd19 Mart 2018 21:38

    konsey bişeyler anlatmaya çalışıyor sanki iyi niyetle söylenmiş gibi umarım yapıcı olmaya devam ederler savaşmayı akıllı olan istemez umarım elele verilip biran önce çözüm bulunur insanlar döngülerine gelecek oyuna kadar dönerler