E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB'den İdlib için 'olağanüstü' çağrı---

AB'den İdlib için 'olağanüstü' çağrı

AB'den İdlib için 'olağanüstü' çağrı
01 Mart 2020 - 20:15 borsagundem.com

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İdlib'deki gelişmeleri görüşmek için dışişleri bakanlarını olağanüstü toplantıya çağırdı.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İdlib'deki gelişmeleri görüşmek için dışişleri bakanlarını olağanüstü toplantıya çağırdı.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Borrell, "İdlib'deki çatışma, uluslararası barış ve güvenliği ciddi bir şekilde tehdit ediyor, tarifsiz acıya yol açıyor." ifadesini kullandı. 

AB'nin, insani krizi durdurmak için tüm çabaları sarf etmesi gerektiğine dikkati çeken Borrell, "Bu nedenle gelecek hafta İdlib'deki gelişmeleri görüşmek için Dış İlişkiler Konseyini olağanüstü toplantıya çağırıyorum." açıklamasında bulundu. 

Borrell, tüm aktörlerle irtibatta olduğunu belirterek, ateşkese geri dönülmesi ve itidal çağrısında bulunduğunu anımsattı.  Krizin sadece siyasi yollarla çözülebileceğine işaret eden Borrell, AB'nin krizi sonlandırmak için katkı sağlamaya hazır olduğunu dile getirdi.  Borell, sivil topluma yardım etmek için kaynak toplanması gerektiğini de kaydetti.

'Sınırlarımızdaki göç durumunu takip ediyoruz'
Yüksek Temsilci Borrell, "Aynı zamanda dış sınırlarımızdaki göç durumunu da yakından takip ediyoruz. Türkiye-AB mutabakatının yerine getirilmesi gerekiyor. Yunanistan ve Bulgaristan'a destek veriyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Yunanistan'dan AB'ye 'acil' talep!

 

BM'den uluslararası topluma 'Suriyeli mülteciler konusunda' Türkiye'ye destek çağrısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet02 Mart 2020 06:16

    Avrupanın bu yaptığı insan haklarına aykırı mülteciler istediği yere gider şerefsiz avrupa

  • mimi01 Mart 2020 21:08

    Allah birleşmiş milletleri başımızdan eksik etmesin onlar olmasa ruslar ülkemizi yok ederdi allah bm daimi olarak korusun yar ve yardımcıları olsun

  • AHMET ÖZBİR01 Mart 2020 20:30

    "İĞRENÇ BATI MEDENİYETİ!" Türkiye sekiz sene mültecilere baktı, acının kralını yaşadı. REİS bebelerin üzerine PETROL DÖKÜLEREK YAKILMASINI duyunca gözyaşı döktü, önlemek için gece gündüz çalıştı. Askerlerimizi KANI BOZUKLAR şehid edince İDLİB'E BÜYÜK HAREKÂT BAŞLADI ve SINIR KAPILARI AÇILDI! Ne oldu hayvan sever görünen merhametli(!), medenî(!) BATIŞ MEDENİYETİ! Bir günde DONUNUZA YAPTINIZ!..

  • Hekimoğlu 01 Mart 2020 20:24

    Türkiye Suriye sınırında anlaşma mutabakatı ni yerine getiren yok, uyan yok, multeciler Türkiye ye kaçıyor kimse birşey yapmıyor sessiz kalıyor, Türkiye yi destekleyen yok, Avrupa birde diyorki Türkiye AB arasındaki göçmen mutabakatina uyulmasını bekliyor. Neye dayanarak bunu diyorlar anlamadım. Göçmenler Türkiye ye akın ediyor onlar seyrediyor, çözüm ureticez ama destekleyen de yok. Türkiye 'nin kapıyı açmaktan başka çaresi kalmamış zaten. Zaten hatiri sayilir gocmen sınırlarda ve içeride yeni gelen göçmenleri kim nasıl kaldırabilir ki. Avrupa artık geri adımlar yetine ileri adım atmalı ve üzerine düşenleri daha ciddi ve samimi şekilde yapmalı bence. Türkiye gibi onlarda elini taşın altına koymalı yada Suriye sorununu kökten çözmeli ve göçmenleri kendi topraklarında temiz bir şekilde yaşayacağı ortamı oluşturmalı.

  • Bir bilen01 Mart 2020 20:15

    Türkiye imkânlarının kat be kat üstünde aşırı sabırlı, tahamüllü davrandı. Bir sığınmacıyı zorla tutmak tüm evrensel yasalara ve hukuka aykırıdır. Sığınmacı istediği ülkeye gitme hakkına sahiptir, Başta yunan ve Avrupa temel hak ve hukuku çiğniyor.

  • Nedim01 Mart 2020 20:01

    Şerefsiz soysuzlar  Mesele Türkiye nin lehine dönünce hemen de toplanırlar.  Tırşkaoğlu da  sözcüleri olarak konuşur hemen;  yeter ki  bir karar almış olsunlar!  Derhal ve hemen bir nüshası bizim tırışka ya gönderilir  o da hee zaman ki pişkinliği ile okur.

  • ----------- ??????????-------------01 Mart 2020 19:37

    arı kovanına çomak sokarsan bu arılar senide eninde sonunda sokacak.hükümet bu kararında çok geç kalmış idi hiç olmassa geç de olsa uyandılar.süriye ırak, lübnan, yemen bitirdiniz kanlarını emdiler yinede doymadılar.bunlara batı batı diye özenenlere yazıklar olsun.en adil yönetim ALLAH dini dir.

  • Erol g.01 Mart 2020 19:33

    ESAD YARGILANMALI