E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB'den esnek ertelemeli Brexit teklifi---

AB'den esnek ertelemeli Brexit teklifi

AB'den esnek ertelemeli Brexit teklifi
09 Nisan 2019 - 23:51 borsagundem.com

AB Konseyi Başkanı Tusk, "Uzun ertelemeyi bir seçenek olarak değerlendirmemiz gerekiyor. İngiltere'ye bir yıldan fazla sürmeyecek esnek bir erteleme seçeneği sunabiliriz." dedi.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, Brexit için "esnek" bir erteleme seçeneği teklifinde bulunarak, sürecin 1 yıl içinde ayrılık anlaşmasının onaylanmasıyla birlikte sonlanması gerektiğini belirtti.

Brüksel'de yarın gerçekleşecek Brexit Zirvesi öncesinde AB üyesi ülkelerin liderlerine bir mektup gönderen Tusk, İngiltere Başbakanı Theresa May'in 30 Haziran'a kadar erteleme talep ettiğini hatırlattı.

AB'nin anlaşmasız ayrılık senaryosunu engellemek için azami gayret göstermeye hazır olduğunu ifade eden Tusk, liderlere May'in erteleme talebini değerlendirme çağrısında bulundu.

Esnek erteleme seçeneği

Diğer yandan Tusk, İngiliz parlamentosunda "derin ayrılıklar" bulunduğuna dikkati çekerek, ayrılık anlaşmasının haziran sonuna kadar onaylanmasının zor olduğuna, kısa ertelemelerin ise daha fazla belirsizliğe yol açacağına işaret etti.

Tusk, "Bu nedenle uzun ertelemeyi bir seçenek olarak değerlendirmemiz gerekiyor. İngiltere'ye bir yıldan fazla sürmeyecek esnek bir erteleme seçeneği sunabiliriz." ifadelerini kullandı.

İngiliz parlamentosunun ayrılık anlaşmasını onaylamasıyla erteleme sürecinin otomatik olarak sonlanabileceğini belirten Tusk, "İngiltere bu süre içinde ne zaman hazır olursa AB'den ayrılabilir ve 27 ülke de sürekli olarak Brexit zirvelerinde bir araya gelmek zorunda kalmaz." açıklamasında bulundu.

Tusk, İngiltere'nin bu süre zarfında da Brexit stratejisini gözden geçirme imkanı bulabileceğini kaydederek, Brexit'in iptalinin de mümkün olduğunu ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fffff10 Nisan 2019 10:00

    Ulan gavurlar, hani İngiltereye ek süre verilmeyecekti? Hani şarlarda esneme olmayacaktı? Konu İngiltere olunca kırk türlü kolaylığı sağlıyorsunuz... ABnin cazibesinin kalmadığı burdan bile belli. İngilizler ayrılsa Avrupa kıtasında hem ekonomik hem de askeri olarak Ab'ye rakip olacak. Ayrılmazlarsa İngilizler ABnin hakimi olacak, Almanya ekonomik olarak verdiği destekle ayakta tuttuğu AB'de geri planda kalıp enayi konumuna düşecek.... Bu saatten sonra her halükarda İngilizler karlı çıkar.. İngiltere ayrılmazsa, Almanya ve Fransanın AB ordusu kurması hayal olur.. Almaya ve Fransa Trump ve kraliçenin hamalı olur, çalışırlar kazanırlar hop paralar ABDye.