E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAB'den dört ülkeye destek paketi---

AB'den dört ülkeye destek paketi

AB'den dört ülkeye destek paketi
27 Ekim 2015 - 20:36 borsagundem.com

AB, Cezayir, Fas, Lübnan ve Ürdün'e toplam 365,5 milyon euroluk destek paketi açıkladı.

Avrupa Birliği, Cezayir, Fas, Lübnan ve Ürdün'e, bu ülkelerde özel sektörü, yerel reformları ve yaşam şartlarının güçlendirilmesini desteklemek için 365,5 milyon euro destekte bulunma kararı aldı

AB Komisyonundan yapılan açıklamaya göre, 365,5 milyon euronun 237 milyonu bu dört ülkedeki özel sektörü desteklemek için kullanılacak. Bu fonla, yeni iş fırsatları sağlanacak, mesleki eğitim verilecek, mikro, küçük ve orta ölçekli işletmeler güçlendirilecek.

100 milyon euro, sağlık hizmetleri, fakirlikle mücadele gibi alanlarda halkın yaşam koşullarını iyileştirmek için kullanılacak.

Kalan 28,5 milyon euro da Cezayir, Fas ve Lübnan'da sivil toplum ve yargı sistemi gibi alanlarda yerel reformları desteklemeye ayrılacak.

Fondan, Cezayir 25 milyon, Fas 180,5 milyon, Lübnan 25 milyon ve Ürdün 135 milyon euro alacak.

Komisyonun, Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu üyesi Johannes Hahn, yaptığı yazılı açıklamada, destek paketini değerlendirdi. Hahn, paketin, yeni iş imkanları oluşturarak, büyümeyi teşvik ederek ve yaşam standartlarını yükselterek, bu ülkelerdeki halklara doğrudan fayda sağlayacağını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)