E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB'den bir yaptırım da Belarus'a---

AB'den bir yaptırım da Belarus'a

AB'den bir yaptırım da Belarus'a
12 Ekim 2020 - 14:09 borsagundem.com

AB, Lukaşenko'yu yaptırım listesine alma konusunda uzlaştı.

Lüksemburg'da bir araya gelen Avrupa Birliği ülkeleri dışişleri bakanlarının, Belarus'a yönelik yaptırım listesine Devlet Başkanı Lukaşenko'yu da alma konusunda anlaştıkları belirtildi.

AFP haber ajansına konuşan bir diplomat, "Yaptırım listesini Lukaşenko'yu da içine almak suretiyle genişletme konusunda uzlaşıldı." dedi.
 
Euronesw'te yer alan habere göre; AB, son zirvede Belarus'taki seçimlerden sonra başlayan protestolarda göstericilere yönelik şiddetten sorumlu tuttuğu 40 kişiye yaptırım uygulamaya başlamıştı.

AB yönetimi, yönetimin muhalefetle diyalog başlatmasını isterken Polonya ve Litvanya gibi bazı üyeler Belarus'a yönelik daha sert bir tutum istiyor.

Belarus’ta yeni gözaltılar

Bu arada Belarus’ta cumhurbaşkanı seçim sonuçlarını protesto etmeye yönelik ülke genelinde yapılan izinsiz gösterilerde son olarak 713 kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi.

Belarus İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Olga Çemodanova yaptığı açıklamada, ülke genelinde pazar günü 25 ayrı yerde izinsiz gösteri düzenlendiğini belirtti. Önceki haftaya göre protestolara daha az göstericinin katıldığını kaydeden Çemodanova, farklı radikal gruplara mensup protestocuların saldırganlığını arttırdığına dikkati çekti.

Başkent Minsk’teki bazı protestocuların polise taş ve sopalarla saldırdığını vurgulayan Çemodanova, diğer protestocuların ise şehir içindeki bazı yollarda araç trafiğini durdurduğunu, altyapıya zarar verdiğini ve barikatlar kurduğunu aktardı.

Güvenlik güçlerinin önlem almak için özel araçlar kullandığını kaydeden Çemodanova, polisin göstericilerin en aktif katılımcılarını gözaltına aldığını dile getirdi. Ülke genelindeki protestolara 11 bin civarında kişinin katıldığını belirten Çemodanova, "Dün yapılan gösterilerde yasaları ihlal eden 713 kişi gözaltına alındı. Mahkemeye çıkıncaya kadar 570 kişi gözaltında tutulmaya devam edecek." ifadesini kullandı.

Belarus'ta 9 Ağustos'ta yapılan cumhurbaşkanı seçimlerini mevcut Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun kazanmasının ardından "seçimlere hile karıştırıldığı" iddiasıyla protestolar başlamıştı. Protestocular yeni seçimin yanı sıra ülkede anayasa değişikliği talebinde bulunuyor.

ABD’den Belaruslu 8 yetkiliye yaptırım kararı

 

Belarus'taki protestolarda 250 kişi gözaltına alındı

 

Rusya, Belarus'a askeri müdahaleye hazır

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)