E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB'den Belarus'a: Sınır güvenliğini sağlayın---

AB'den Belarus'a: Sınır güvenliğini sağlayın

AB'den Belarus'a: Sınır güvenliğini sağlayın
17 Kasım 2021 - 02:46 borsagundem.com

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makey ile telefonda görüşerek Polonya-Belarus sınırında güvenliğin tesis edilmesini istedi.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makey ile telefon görüşmesine değindi.

Borrell, iki gün önce de telefonda görüştüğü Makey ile AB Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda Belarus hakkındaki görüşmelerle ilgili yeniden konuştuğunu söyledi.

Borrell, "Belarus'un, AB ile sınır bölgelerinde güvenliği tesis etmesi için acil harekete geçmesi, ayrıca sınır bölgesinde mahsur kalan kişilerle ilgili insani duruma eğilmesi çağrısında bulundum" dedi.

AB'den Belarus'a 5. kez yaptırım kararı

Belarus'tan Polonya ve diğer AB ülkelerine geçmek isteyen kişilerin sınıra yığılması AB ile Belarus arasında gerilimi artırmıştı. Bruzgi-Kuznitsa sınır kontrol noktası civarından Polonya topraklarına geçmeye çalışan gruplara Polonya güvenlik güçleri bugün müdahale etmişti.

AB, Belarus-Polonya sınırında Avrupa'ya göçme arayışındaki kişilerin Belarus tarafından siyasi araç olarak kullanıldığı suçlamasında bulunuyor. AB, bu nedenle Belarus'a beşinci kez yaptırım uygulama kararı aldı.

Ayrıca sınıra gelen kişilere yardım edecek kişi ve kuruluşların da kısıtlayıcı tedbirlere dahil edilmesi için yaptırım rejiminin çerçevesi AB Konseyi tarafından genişletilecek.

ABD Belarus'a karşı yaptırım hazırlığında

 

Beyaz Saray'dan Belarus'a yaptırım sinyali

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir yorum17 Kasım 2021 07:14

    Yunanistan a gece vakti gizlice botlarla gemilerle  binlerce mülteciyi yığacaksın hem de ellerine silah verip yollayacaksın! Bu itler bundan anlar. .Yıllarca yaptıklarının bedelini ödetmiş oluruz.