E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB'den 'Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında çatışmaların durdurulması' çağrısı---

AB'den 'Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında çatışmaların durdurulması' çağrısı

AB'den 'Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında çatışmaların durdurulması' çağrısı
27 Eylül 2020 - 15:22 borsagundem.com

Avrupa Birliği (AB), Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında çatışmaların acilen durdurulması için çağrıda bulundu.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, yazılı açıklamasında, Dağlık Karabağ'daki cephe hattında çıkan çatışmalarda asker ve sivil can kayıpları olmasından üzüntü duyduklarını belirtti.

"AB, çatışmaların acilen durdurulması, gerginliğin düşürülmesi ve ateşkesin sıkı şekilde gözlenmesi çağrısında bulunmaktadır." ifadesini kullanan Borrell, tarafların Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu himayesinde ön şartsız olarak müzakerelere dönmesinin acil önem taşıdığını kaydetti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun bu sabah cephe hattı boyunca geniş kapsamlı provokasyonda bulunarak Azerbaycan ordusunun mevzilerine ve sivil yerleşim birimlerine büyük çaplı silahlar, top ve havanlarla ateş açtığı bildirilmişti.

Açıklamada, Azerbaycan ordusu komutanlığının da sivil halkın güvenliğini sağlamak için tüm cephe boyunca bir karşı saldırı başlatmaya karar verdiği ifade edilmişti.

Azerbaycan ordusu Ermeni hedeflerini böyle vurdu

 

Erdoğan: Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanındayız

 

Aliyev: Ermenistan ordusuna ait askeri araçları imha ettik

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • EKRİST27 Eylül 2020 20:45

    ben inandırıcı bulmuyorum.bunlar küçük devletleri bir birlerine kırdırttırıp satabildiklerince silah satarlar.içimizdeki bazı siyasetciler derki tarım tarım tarım.tüm Türkiye deki tarım ürünlerini satsan 5 milyar dolar etmez belki.ama bir tane havasavunma sistemi satıyorsun 5 milyar dolar alıyorsun diğer silahları saymama gerek yoktur.o yüzden alıkllı olup,  sanayi sanayi sanayi demeliz Tarım zaten kendiliğinden gelir.

  • ...27 Eylül 2020 15:38

    AB de ateşkes olsun dneiyor. işgal altında topğraklar var. Azerbaycan ab ve abd ve rusyanın bu toprakları geri vermeyeceğini biliyor. AB suszun. Azerbaycan topraklarını alsın. Böylece Ermeniler bir daha böyle saldırılara kalkışamayacaktır. Karabağ türk bayrağı dikilene kadar ... sonra ateşkes düşünülebilir... Azeriler fırsat bu fırsat. stratejık noktalarını geri al...

  • ZEYREK ZEMHERİ27 Eylül 2020 15:38

    Tüm savaşları rusya, ab ve abd yapmakta yalandanda itital çağrısı yapmaktadırlar.bunlar kan ve gözyaşları ile beslenmektedirler.