E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi​AB’den 1 koyup 15 alma projesi---

​AB’den 1 koyup 15 alma projesi

​AB’den 1 koyup 15 alma projesi
25 Kasım 2014 - 05:31 borsagundem.com

AB, 21 milyar euroluk fonla yatırımcıların risklerini paylaşacak

Avrupa Birliği (AB), yaratacağı 26 milyar dolarlık (21 milyar euo) fonla özel yatırımcıların risklerini paylaşmayı planlıyor.

Bloomberg’in iki AB yetkilisine dayandırdığı habere göre, yeni oluşumla 26 milyar dolar konulup 390 milyar dolarlık yatırım programı yaratılması hedefleniyor.
Yani konulan tutarın 15 katı bir etki yaratması hedefleniyor. Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’in üç yıllık girişimi, bu hafta açıklaması bekleniyor. Komisyon, sistemin işlemesi için 16 milyar euro garanti edecek, bunun 5 milyar euro’su Avrupa Yatırım Bankası’ndan gelecek. Bu kaynakla özel risk alma programını başlatacak.

Juncker’ın yatırım planı, AB kaynaklarını ve kanuni değişiklikleri bir araya toplayarak özel yatırımları gerçek birer yatırıma dönüştürecek. AB, yaşadığı ekonomik krizden sonra yavaşlayan ekonomik büyümesini artırmak için farklı projeler peşinde koşuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)