E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAB'de sermaye piyasalarının önemi vurgulandı---

AB'de sermaye piyasalarının önemi vurgulandı

AB'de sermaye piyasalarının önemi vurgulandı
14 Kasım 2022 - 09:25 borsagundem.com

Almanya ve Fransa MB başkanları AB sermaye piyasaları birliğinin hızlandırılmasını istediler.

Almanya ve Fransa merkez bankalarının başkanları, Ukrayna'daki savaş, enflasyon ve enerji krizinin Avrupa Birliği'nde yeşil ve dijital dönüşümün finansmanı için sermaye piyasaları birliğini daha önemli hale getirdiğini bildirdiler.

Les Echos ve Handelsblatt gazetelerine ortak bir makale yazan Joachim Nagel ve Francois Villeroy de Galhau, "Avrupa krizin kalbinde: Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşı, enerji krizi, enflasyon. Bugün birlikte tek bir inançla yazıyoruz; birliğimiz daha zorlu, ancak daha zaruri hale geliyor" ifadelerini kullandılar.

Enerji dönüşümünün hızlandırılması gerektiğini ve bunun için finansal kaynaklara ihtiyaç olduğunu ifade eden Villeroy ve Nagel, bunun yanı sıra AB'yi yurt içi ve yabancı yatırımcılar için daha cazip hale getirmek gerektiğini vurguladılar.

Makalede, "Sermaye piyasaları birliğini tamamlamak kesinlikle uzun mesafeli bir koşu. Bunu başarı ile gerçekleştirmek için şimdi doğru rotayı belirlemeliyiz" ifadelerine de yer verildi.

Piyasalar yeni haftaya temkinli başladı

 

ECB Nagel: Uzun vadeli faizler de yükselmeli

 

Villeroy: İngiltere'deki kriz kısır döngü riskini ortaya koydu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)