E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Yunanistan'a F-35 yanıtı---

ABD'den Yunanistan'a F-35 yanıtı

ABD'den Yunanistan'a F-35 yanıtı
30 Kasım 2020 - 21:47 borsagundem.com

F-35'lere talip olan Atina Yönetimi'ne Washington'dan yanıt geldi. ABD'nin Yunanistan Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, Yunanistan'ın talebine olumlu bakıldığını söyledi.

Yunanistan'ın Lockheed Martin F-35 tipi savaş uçağı satın alma konusundaki resmi talebine ABD yetkilisinden yanıt geldi. ABD'nin Yunanistan Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, "Tedarik için desteğimizin sinyalini verdik ve Yunanistan’ın savunma yeteneklerini artıracak, ABD silahlı kuvvetleriyle birlikte çalışabilirliği sağlayacak ve bölgesel istikrarı artıracak gelecekteki bir satın alma programı üzerinde birlikte çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

YUNANİSTAN'DAN GİRİT'TE S-300 DENEMESİ

Yunanistan, Girit Atış Poligonunda 23-27 Kasım arasında süren tatbikatta, Rusya'ya ait S-300 hava ve füze savunma sistemlerini test etmişti. Tatbikata, Yunanistan ve Almanya’nın yanı sıra Hollanda ve ABD’den de askeri personel katılmıştı. Tatbikatta başta Rus S-300 füzeleri olmak üzere TOR-M1 ve OSA-AK Yönlü Füze (K/B) sertifika atışlarının yanı sıra HAWK, ASRAD ve MANPAD (STINGER) füzeleriyle atışlar yapıldığı belirtilmişti. Öte yandan, tatbikatta uçaksavar füzeleri, Yunan uçaksavar savunma sistemine entegre edilmiş Rus, Amerikan ve Alman yapımı orta ve kısa menzilli füze savunma sistemleri bir hafta boyunca denenerek ateşlenmişti.

ABD'den Türkiye'ye S-400 mesajı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türk.01 Aralık 2020 03:34

    Bizim millet bu dünyada kaç devlet kurup kaç milleti yönettiğini bilmiyor mu. Bal gibi biliyor. Elin gavuru Türk u unutmuyor. Bizim millet elin gavurundan medet uman CHP'ye ipsize hdpye sadete koşuyor. Sizde hiç mi akıl yok. Biz bu topraklarda hazreti Nuh zamanından beri varız ve egemen güçlü akıllı savaşçı merhametli bir milletiz. Elin gavurundan medet umamların neden peşinden gidersiniz anlamıyorum gerçekten. Destek olunsana Recep Tayyip Erdoğan'a ve devlet bahçeli ye. Açın gözlerinizi açın.

  • Türkoğlutürk01 Aralık 2020 09:41

    Hem bop projesine destek olacaksın,hem ABD'nin her istediği yapacaksın,ABD askeri için mehmetçiği Kore'ye gönderene de vatansever diyeceksin sonra koyun deyince kıza caksın.ulan bağımsız Türkiye isteyenlere ülkücülerle polislerin birlikte saldırdığı günler unutulmadı.abd askeri için genelev boyayan CHP'li değil DP liydi.

  • mehmet01 Aralık 2020 02:52

    süper hızlı füze gerekir bize. o zaman uçaklar vız gelir . F22 raptor'lar  bile kuş gibi indirilir. böylelikle uçakların devri bitmiş olur.

  • Çakal takımı01 Aralık 2020 01:38

    Aç köpekler önce karnınızı doyurun neyinizle alacaksınız 35 i diyelimki aldınız sisin soyunuzda onu kullanacak pilot çıkarmı

  • Kerim01 Aralık 2020 00:57

    O s300lerin katil kurtlari burda herkes onlardan istiyor..

  • Alehandronuntrumpşubesi30 Kasım 2020 23:50

    S400 abd hikayesi yunanda s300 var ve aktif. Yunana var bize yok. Mesele s400 değil yani bunların niyeti bozuk.s400ler doğu akdeniz kıyısına kurulmalı namlunun ucu çok öten düşmanlara dönmeli

  • Hasan30 Kasım 2020 22:35

    Tüm dünya dost herkes bize karşı

  • VS30 Kasım 2020 22:15

    Verin alın kurun, inşallah birbirinizi yersiniz,it sürüleri