E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD’den Yunanistan’a F-35 satışı---

ABD’den Yunanistan’a F-35 satışı

ABD’den Yunanistan’a F-35 satışı
05 Mart 2021 - 13:49 borsagundem.com

ABD, Yunanistan'a F-35 ve yeni firkateynler satmaya hazır olduğunu açıkladı

ABD'nin Yunanistan Büyükelçisi Geoffrey Pyatt perşembe günü yaptığı açıklamada, Atina'nın Washington ile F-35 savaş uçağı ve fırkateynlerin satışını görüşmeyi planladığını doğruladı.

Pyatt, savaş uçaklarını Yunanistan'da bulundurulması için uygun altyapı inşa edilmeden F-35'lerin alınmasının mümkün olmadığını da sözlerine ekledi. ABD havacılık devi Lockheed Martin, bu altyapıyı geliştirmenin en az 5 yıl süreceğini duyurdu.

Büyükelçi Pyatt, Atina'nın Donanma ve Hava Kuvvetleri kapasitesini yükseltme planı çerçevesinde, yeni fırkateynlerin satın alınmasına ilişkin iki taraf arasında bir anlaşma tamamlanana kadar Yunan donanmasının bir savaş gemisi alımı için geçici anlaşma ile desteklenebileceğini vurguladı.

Euronews’ten Sertaç Aktan haberine göre, Washington şu anda Yunan hükümetinden fırkateynler için ilk etapta bağlayıcı olmayan bir 'Talep Mektubu' bekliyor.

Atina ile Ankara trafiği

Büyükelçi Pyatt ayrıca Atina ile Ankara arasındaki istikşafi görüşmelere ilişkin bir soruya da yanıt vererek "Mevcut durumu Ağustos ayında yaşadığımız duruma tercih ediyoruz" dedi ve ABD'nin Başbakan Kyriakos Miçotakis ve Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın, Ankara ile işleri yoluna koymak için görüşmeler yapmasını desteklediğini kaydetti.

Amerikalılar için en büyük tehdit Çin!

Ankara'nın anlaşma açıklaması Yunanistan'ı hüsrana uğrattı

NATO: AB savunmasını AB üyesi olmayan ülkeler üstleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU05 Mart 2021 16:43

    Dünkü şehitlerimizi abd ve israil yine yaptığına millet olarak inanmaktayız.abd ülkemizdeki tüm pislikleri, ihtilalleri ekonomik krizleri şehitlerimiz yapmıştır.keşke yunanistan satsa da bizlerde muadilini rusya dan alsak.