E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den yeni uyarı: Savaş an meselesi!---

ABD'den yeni uyarı: Savaş an meselesi!

ABD'den yeni uyarı: Savaş an meselesi!
11 Şubat 2022 - 16:02 borsagundem.com

Rusya’nın Ukrayna sınırında Belarus’la ortak başlattığı askeri tatbikat, savaş endişelerini tırmandırdı. Askeri tatbikat, Rusya’nın işgal girişimini perdeleme çabası olarak görülürken ABD’den yeni bir uyarı geldi.


Dünyanın gözü, Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş krizinde. Ukrayna sınırında aylardır askeri yığınak yapan Rusya, 10 Şubat'ta Belarus'la ortak askeri tatbikata başlamıştı.

Rusya'nın sınırda başlattığı askeri tatbikat endişeleri tırmandırırken, ABD Başkanı Joe Biden'dan tüm dünyayı korkutan bir açıklama gelmişti. Rusya'nın bölgede oldukça tehlikeli hamlelerde bulunduğunu söyleyen Biden, "Dünya savaşı çıkabilir" uyarısında bulunmuştu.

"İŞGAL HER AN OLABİLİR"

Krizin tırmandığı bölgeye dair yeni bir açıklamaysa, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'dan geldi. ABD, Avustralya, Hindistan ve Japonya'nın yer aldığı Quad toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Blinken, Rusya'nın Ukrayna sınırına yaptığı askeri yığınağı artırdığını ve işgalin her an olabileceğini belirtti.

Washington'ın, Ukrayna büyükelçiliğini kapalı tutmaya devam edeceğini açıklayan Blinken, ABD vatandaşlarına Ukrayna'yı terketme çağrısını da yineledi.

Blinken, yaptığı açıklamada "Rusya'nın can sıkıcı bir şekilde Ukrayna sınırına yeni birlikler getirmek gibi tansiyonu yükseltmeye yönelik adımlar attığına dair belirtiler görmeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Ukrayna Rusya’yı Azak Denizi ve Kerç Boğazı’nı kapatmakla suçladı

 

Rusya ile gerginliğin Ukrayna'ya maliyeti 280 milyar dolar

 

Rusya şartlarını açıkladı: Ukrayna'ya silah yardımını kesin

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ11 Şubat 2022 21:46

    Hergün  abd ve ab ülkeleri iyi gaz veriyorlar.

  • BORSACI11 Şubat 2022 19:23

    günlük savaş haberi yaymak maksatlı oldugunu düşünüyorum gerçek olan şudur rusya bu gün degilse yarın mutlaka ukraynayı alacakdır.