E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den yeni skandal: PKK'ya ziyaret!---

ABD'den yeni skandal: PKK'ya ziyaret!

ABD'den yeni skandal: PKK'ya ziyaret!
10 Eylül 2022 - 14:52 borsagundem.com

ABD'nin, terör örgütü PKK-YPG'ye, IŞİD'le mücadele bahanesiyle verdiği maddi manevi desteğin arkası kesilmiyor. ABD'den üst düzey bir isim PYD'yi ziyaret ederken, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Curilla ise, YPG/PKK kontrolündeki Hol Kampı'na gitti.


ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığına bağlı birliklerin PKK'lı teröristlerle birlikte ABD zırhlılarıyla Şırnak sınırından 4 kilometre içeride ortak tatbikat yapması ve hemen akabinde öldürülen iki terörist için Türkçe taziye mesajı yayımlamasından sonra terör örgütü elebaşlarına üst düzeyde bir ziyaret gerçekleştirildi.

ABD'nin Kuzey Doğu Suriye Özel Temsilcisi Nikolas Granger, Mardin'in Nusaybin ilçesinin hemen karşısındaki Haseki vilayetine bağlı Kamışlı’ya önceki gün ziyarette bulundu.

Sözcü'den Özgür Cebe'nin haberine göre; Granger, PKK'nın Suriye'deki ayağını oluşturan sözde Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) genel merkezine gitti. ABD'li senatörü burada PYD sözde eş genel başkanı Asya Abdullah ile PYD'nin sözde eş başkanlık komitesi üyesi Aldar Halil karşıladı.

“BİZİ TÜRK SİHALARINDAN KORUYUN”

PKK'lı Asya Abdullah ile Aldar Halil, Türkiye'nin özellikle de bu yıl içinde Suriye'nin kuzeyinde yoğunluk kazanan Silahlı İnsansız Hava Araçlarıyla gerçekleştirdiği operasyonlarda örgütün çok ciddi üst düzey kayıplar verdiğini, anlık istihbarata dayalı, geceli gündüzlü neredeyse günün her saatinde nokta operasyonlar yapıldığını, bu operasyonlara karşı uluslararası kamuoyundan ortak tavır beklediklerini ilettikleri öğrenildi. Granger ise, Türkiye'nin operasyon girişimlerine karşı tutumlarının açık olduğunu, bölgenin istikrarından yana olduklarını, olası bir sınır ötesi harekâtı istemediklerini belirtti.

Özel Temsilci Granger, Türkiye’nin olası bir kara harekâtının bütün bölge üzerinde olumsuz etki yaratacağını ifade etti.

EĞİT-DONAT KAPSAMINDA “IŞİD'İ BİRLİKTE YENECEĞİZ” MESAJI

Nicholas Granger, 31 Ağustos’ta da Kamışlı’da PKK kontrolündeki Sözde Özerk Yönetim ve Suriye Kürt Ulusal Konseyi üyeleriyle de görüşmüştü. Bu görüşmede, IŞİD'le mücadele adı altında kurulan Birleşik Ortak Görev Gücü'ne bağlı ABD askerlerinin PKK'lı teröristlerle Şırnak sınırında ortak tatbikat yapma kararı alınmış ve “Birlikte daha güçlüyüz. Bölgesel barış ve istikrar konusunda kararlıyız. IŞİD'i birlikte yeneceğiz” mesajı verilmişti.

Granger, PKK-YPG'li teröristlere bundan böyle de zırhlı araçlar, ağır silahlar, güdümlü füzelerle ilgili “Eğit-donat” kapsamında farklı bölgelerde de ağır ve orta menzilli silahların kullanımı, keşif ve gözetleme, uyuyan hücre tehditlerine karşı dinleme yapılabileceğine ilişkin ortak tatbikat yapılabileceği mesajını verdi.

IŞİD'i Suriye topraklarından yok etmek amacıyla kurulan Ortak Görev Gücü, 2020 yılı itibariyle Irak'taki faaliyetlerini sonlandırırken, ABD güçlerinin öncülük ettiği Suriye'de, PKK-YPG'li teröristlere silah ve askeri eğitim faaliyetlerine ağılık verdi.

ABD'nin 2023 savunma bütçesinde terör örgütü PKK-YPG için 183 milyon dolarlık bir fon ayırdığı, bu süre zarfında örgüt saflarına 3500 terörist kazandırılmasının hedeflendiği bildirildi. Terör örgütü IŞİD'in Suriye topraklarında dar bir alana hapsolmasına rağmen ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı PKK-YPG'ye olan desteğini kesintisiz sürdürüyor.

ABD’Lİ GENERAL TERÖRSİTLE KOL KOLA GEZDİ

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın sınırımızdan 4 kilometre içeride PKK/YPG’li teröristlerle ortak tatbikat yapması ve hemen akabinde öldürülen iki terörist için Türkçe taziye mesajı yayımladığı skandalın ardı arkası kesilmiyor.

Türkiye'nin, terör örgütü PKK/YPG işgali altındaki Münbiç ve Tel Rifat'a harekât planından sonra ABD'nin sınırımızdaki hareketliliği de giderek artıyor.

Şırnak'ın Cizre İlçesinin karşısındaki El Malikiye kasabasının sınırımıza 4 kilometre uzaklığındaki Teqil Beqil Köyünde ABD'li askerlerin ağır silahlarla PKK/YPG'li teröristlerle yaptığı ortak tatbikat tepki çekmişti.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı bununla da yetinmeyip Haseki Vilayetine bağlı Kamışlı İlçesi yakınlarındaki Hol Kampına IŞİD saldırısında öldürülen YPG'li terörist için kendi resmi sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımlamıştı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Michael Curilla, dün de IŞİD'li teröristler ve ailelerinin rehin tutulduğu Hol Kampına bir ziyaret gerçekleştirdi.

Hem de terör örgütü PKK-YPG'nin Suriye'deki tepe isimlerinden olan Mazlum Kobani kod adlı Ferhad Abdi Şahin ile birlikte. Curilla ile terörist Mazlum Kobani, Hol Kampına giderek burada IŞİD operasyonları ve alınması gereken tedbirlerle ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

“BİRLİKTE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

60 bin kişinin yaşadığı Hol Kampına giden ABD'li Curilla, burada teröristlerden brifing aldıktan sonra IŞİD saldırısında öldürülen iki terörist için terörist Kobani ile buradaki diğer üst düzey teröristlere başlığı dileklerinde bulundu. Curilla'nın Hol Kampına yaptığı ziyaret ve buradaki teröristlerle yaptığı görüşmeye dair fotoğraflar ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı resmi hesabından paylaşıldı.

CENTCOM resmi açıklamasında “Kampta güvenliği sağlamak ve insani koşulları düzeltmek üzere DSG ile çalışmaya devam edeceğiz. Hol Kampı'nda birlikte hareket etmek, IŞİD'i yenme kararlılığımızın bir işaretidir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında, IŞİD'lilerin tutulduğu kamptaki mevcut kötü koşulların terör örgütü tarafından kullanılmak istendiği ve kampta her ay 80 çocuğun dünyaya geldiği ve kamptaki nüfusun yüzde 70'inin 12 yaş altı çocuklardan oluştuğu kaydedildi.

Kamptaki koşullardan ötürü bu çocukların “radikalleşme” tehdidi ile yüz yüze olduğu ifade edildi. Hol Kampı'ndaki tehdide yönelik askeri bir yöntemle çözümün mümkün olmadığına dikkat çekilirken en etkili çözümün ülkelerin vatandaşlarını geri alması ve onları tekrar topluma kazandırması olduğu vurgulandı.

Açıklamada Hol Kampı'nda kalanların yarısının Iraklı olduğu ve Irak'ın kendi vatandaşlarını alma konusunda ilerleme kaydettiği bilgisine yer verildi. Irak'ın vatandaşlarını alması ve yeniden entegre etmesi durumunda, sorunun çok daha kolay çözüleceği kaydedildi. Terör örgütü de ABD'li komutanın ziyaretiyle ilgili yaptığı açıklamada, IŞİD'in kaynaklarını kurutmak ve yeniden toparlanmasını önlemek için gösterdiği çabaların devam edeceği ifade edildi.

KOL KOLA GEZDİKLERİ MAZLUM KOBANİ KİM?

Curilla'nın Hol Kampını birlikte ziyaret ettiği gerçek adı Mustafa Abdi Bin Halil olan Suriye uyruklu Şahin, Cilo ve Mazlum Kobani kod adlarını kullanıyor, terörist 1990 yılında PKK'ya katıldı. Abdullah Öcalan'ın “Manevi oğlum” dediği terörist, 1996 yılına kadar Hakkari kırsalında çok sayıda güvenlik güçlerine yönelik kanlı baskınları yönetti.

1997-2003 yıllarında örgütün Avrupa sorumluluğuna getirildi. Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılmasından sonra İtalya'da oturma izni alabilmesi için yoğun çaba gösterdi. 2004 yılında Mahmur Kampı sorumluluğu, devamında ise Kandil'de PKK Merkez Komite üyeliği yaptı. 2009-2012 yıllarında PKK'nın silahlı kanadı HPG'nin sözde Özel Kuvvetler Biriminin başında yer aldı ve Türkiye'de turizmi hedef almak için büyükşehirlerde çok sayıda bombalı saldırının emrini verdi.

Halen PKK'nın Suriye'de özel kuvvet ve istihbarat faaliyetlerinden sorumlu olan terörist İçişleri Bakanlığının en çok aranan azılı teröristler listesinin 10 Milyonluk Kırmızı kategorisinde yer alıyor.

4 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

 

Erdoğan duyurdu: Terör örgütünün üst düzey yöneticisi yakalandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • asena11 Eylül 2022 23:22

    başınıza taş yağsın şerefsizlerrrrr aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

  • Cego11 Eylül 2022 08:21

    Ulan Ahmet özbir zillet sensin hainde senin partin. Trol Ahmet maaşın ne oldu

  • EXSTRİKS11 Eylül 2022 17:25

    Fetöcü ve pkk lı seni hepinizi bu millet fırsat vermeyecek ve gömeceğiz .abd ve ab ülkelerine güvenin hainler seni.

  • baran11 Eylül 2022 11:07

    Hadi oradan Amerikan finosu!  Zelil ve aşağılıksınız bittiniz artık.

  • Hehe11 Eylül 2022 07:21

    Su basliklari keske pydli muslum turkiyeye geldiginde deasli teroristler serbest birakilincad atsanizda verdigimiz sehitlere saygi duysaniz o zamanda degilmi

  • vatandaş10 Eylül 2022 22:08

    işte tam görüşme zamanı pkk ya bombalama hava operasyonu kara operasyonu yapacaktık ki olayın ciddiyetini iyice anlasınlar yapabilir miyiz onu ben bilemem ama olması gereken budur.

  • ALİ HAYDAR KIRMIZIALEV11 Eylül 2022 17:26

    zaten operesyon zamanı yaklaştı hepsini gömeceğiz.

  • Soydan10 Eylül 2022 21:51

    Abd pkk dan bir çocuğu olsun istiyor Malum onlar geçmişi saymazlar Bakalım gelecek nerelerinde patlar

  • Atakan 10 Eylül 2022 20:17

    Abd şerefsizlik yapmaya devam ediyor mayası bozuk yılan ve akrep gibiler çakallık yapmaktan bıkmıyorlar

  • Abd müttefikti hani10 Eylül 2022 20:13

    Böyle demeyin. ABD bizim müttefikimiz değil mi? Yıllık bütçesine PKK ya yardım için 2 milyar dolar ayıran müttefikimiz. Türkiye'nin bölgede güçlenmesini istemedikleri için ve parasını, enerjisini savunmaya harcasın diye besliyor bu Ermeni asıllı PKK lilari.

  • Duduk çalgıcısı10 Eylül 2022 22:36

    Öldürülen pkk lılardan ermeni kimliği çıktımı daha yeni reisiniz ermenistanla dostluk anlaşması vede karşılıklı ticaret anlaşması yaptı sizin topraklarınızda yüzyılladır yaşıyoruz varmı hırsızlığımız ihanetimiz her olumsuz işlerin devamına ermeni cümlesi yapıştırmanız sizin acizliğiniz esin gürleyin isveçe finlandiyaya yan çizdiler sadece dolandırıcıyı iade ettiler ermeni kadar başınıza taş düşşün nedir bu ermeni düşmanlığınız zaten azınlığız yok edin bizi sizde rahatlayın çözümse

  • Ky10 Eylül 2022 20:09

    Abdnin politikalari net bir şekilde bizi riusya ve çinle aynı gördügunu gösteriyor

  • ABD11 Eylül 2022 01:53

    Bizimle de kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyor, sıkıysa gıkını çıkar diyor. Peki Rusya farklı mı davranıyor, bence bizimle bariz bir şekilde dalga geçiyorlar. İran, İsrail, Arap ülkeleri yüzümüze tükürse yarabbi şükür diyoruz. AB yüzümüze bile bakmaz oldu. Ukrayna dahi bizimle kafa buluyor.

  • AHMET ÖZBİR10 Eylül 2022 16:35

    "6'LI MASA, ZİLLET'İN YİĞİTLERİ(!) ABD'NİN ANASINI AĞLATIR ŞİMDİ!" Hele hele By Kemal PKK'ya destek veren ABD'nin KANDİLİNİ SÖNDÜRÜR, nerede PKK ve FETÖ'cü varsa imha eder gayri!(!)

  • Emmi10 Eylül 2022 17:06

    Bozuk saat kadar çok olmasa da, arada bir doğru yorum yapıyorsun :) 

  • Ahmet Özbir ve Baran ittifakı 2Li Masa10 Eylül 2022 15:45

    Değerli dostum Biden.Değerli dostum Trump. 7li masa pkak. Ya. Güç nelere kadir.